Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Ženska klapa Teranke pobijedila na IX International Festival of choral art"The Singing World"
Ženska klapa Teranke pobijedila na IX International Festival of choral art"The Singing World"

866Na vrlo prestižnom Festivalu gdje su sudjelovali zbori iz čak 41 zemlje iz cijeloga svijeta pulska ženska klapa Teranke osvojile su dvije nagrada.  

Ženska klapa Teranke boravila je u Sankt Petersburg, Rusija gdje su. kao jedine predstavnice Hrvatske sudjelovale  na  IX International Festival of choral art"The Singing World": VII International choir competition.

Ovo je jedna od najistaknutijih kulturnih manifestacija Rusije gdje zborovi iz svih zemalja svijeta, i profesionalni i amaterski, nastupaju u  najboljim koncertnim dvoranama St. Petersburga i natječu se u 11 kategorija.

Natjecanje je podjeljeno u dva kruga, a u drugi krug ulaze najbolji zborovi koji se  bore za prve tri nagrade u svakoj od kategorija.

Teranke su na ovom prestižnom festivalu održale dva koncerta i natjecale se u dvije kategorije: kategorija 6. (ženski, muški, mješoviti i dječji pjevački ansambli od 3-12 pjevača) i kategorija 10 . folklorna glazba za ženske, muške ,mješovite i dječje zborove sa neograničenim brojem sudionika i bez dobnog limita….

356Teranke su u kategoriji 10 folklorna glazba (ženske, muške ,mješovite i dječje zborove sa neograničenim brojem sudionika i bez dobnog limita) pobijedile i osvojile veliki zlatni pehar sa pjesmama: Kaval sviri ( Bugarska narodna) : Grlice moja mila (dalmatinska narodna obr. D. Tambača) i Bukovico( dalmatinska narodna). U kategorija 6 (ženski, muški, mješoviti i dječji pjevački ansambli od 3-12 pjevača) ,“Teranke“ su osvojile 2 mjesto i srebrni pehar kao vice prvakinje ove kategorije sa sljedećim pjesmama: Loza u škripu (R. Kraljević /N. Begić), Ave maris stella ( E. Griega) i Rusulica(Dije, nije) (Ž. Jakopač /J. Čaleta /R. Kraljević). Festival je okupio 41 zbor i vokalni ansambl iz Rusije, Bjelorusije, Slovačke, Italije, Srbije, Kine, Brazila, Izraela,Ukrajine, Grčke, Švedske, Armenije,Švicarske i Hrvatske, a bio je usmjeren na uspostavljanje odnosa među zborovima koji su osim koncerata i samog natjecanja bili uključeni u glazbene radionice u klasi  eminentnih dirigenata iz cijelog svijeta, koji su ujedno činili žiri natjecanja (S. Yekimov,L. Litsova,O. Serebriyskaya,I. Roganova iz  Rusije;I. Matyukhov (Bjelorusija);E. Ustinskov (Latvija);Frederico Badrazzi i Leonardo Sagliocca( Italija); I. Perdahl (Švedska), J.M.Puissant (France) i A. Goodman (USA)

328„Teranke“ su osim natjecanja koje se odžavalo na glazbenom konzervatoriju 31. srpnja i 1. i 2. kolovoza održale koncert u Koncertnoj dvorani „Alexander-Nevsky Lavra“ (Lavra je najsvetije mjesto Ruskih manastira i postoje samo 3 na svijetu, a jedna od lavra je ova u St. Petersburgu ). Teranke su pred punom koncertnom dvoranom izvele sljedeće pjesme: Misečina udrila u vrata (Vinko Lesić), Golubice nemoj spati ( Eduard Tudor), Balun ( Bruno Krajcar), Materin plač (Mojimir Čačija), Cetina (Dražen žanko/Mojimir Čačija) Na pobjedničkom koncertu koji se održao u koncertnoj dvorani „St Petersburg državnoj palači “, „Teranke su otpjevale Rusulicu(Dije, nije) (Ž. Jakopač /J. Čaleta /R. Kraljević) i Loza u škripu (R. Kraljević /N. Begić), a koncert je otvorila i zatvorila Guvernerica  Saint Petersburga V.I. Matvienko. I iako su „Teranke“ imale velikih problema na putovanju prema St. Petersburgu ( nakon što im je otkazano tri leta (Lufthanza) i kašnjenja na festival od 1 i pol dana, „djevuške Teranke“ nisu  nastupile na otvorenju  festivala koje se održalo u katedrali Sv.Petra i Pavla, budući da su taj dan provele na aerodromu ), ipak uz svam umor i probleme ostvarile su najveći uspjeh koji se mogao postići na ovom ne amaterskom ,već profesionalnom natjecanju. Festival zborske umjetnosti održava se kao događaj koji promiče umjetnost zborskog  pjevanja i objedinjuje najbolje zborove iz cijelog svijeta. Festival je usmjeren na uspostavljanje odnosa među zborovima, kao na radu i unapređenju tehnike pjevanja. Svi pjevači ujedinjeni u ljepoti pjevanja, slušateljima  su podijelili najdublje ideje i osjećaje za koje nije  potreban prijevod. Festival organizira umjetnički savez "Inter Aspect" pod pokroviteljstvom Odbora za kulturu i državne glazbene akademije u St.Petersburg. Važno je napomenuti kako su na ovaj međunarodni festival „Teranke“ uspjele otputovati uz potporu Ministarstva Kulture Republike Hrvatske, Županije Istarske , Grada Pule...te velik dio osobnih sredstava i potporu puhačkog orkestra grada Pule pod čijim okriljem djeluju od samoga osnutka. Za ovaj veliki uspjeh, zaslužan je novi voditelj ( od svibnja 2011) klape, Danijel Dražić i članice : Gordana Žgomba ( 1 sopran), Morena Peruško Butorac ( 1/2  sopran),  Irena Vladisavljević i Melanie Andrić Vurušić (2 soprani), Jadranka Celić Bernaz i Kristina Puh (1 alti) i Diana Mirković i Tatjana Merkl (2 alti).

 
 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260