Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow U susret ovogodišnjem Porinu u smislu one narodne "Nas i Kineza ima..."
U susret ovogodišnjem Porinu u smislu one narodne "Nas i Kineza ima..."

Počele su pripreme za ovogodišnji 21. Porin što predstavlja diskografsku nagradu u Hrvatskoj.
Za ne povjerovati je da je ove godine čak 38 diskografa prijavilo svoja izdanja za tu nagradu, odnosno čak 1705 prijava u 54 kategorije.
Kao da ne postoji kriza i da se samo pjeva i pleše. Očito bi trebalo Porin malo reorganizirati, jer mišljenja smo i stvarno je upitno da li u Hrvatskoj ima 38 proizvodjača fonograma.
Kako drugačije objasniti da je čak 85 izdanja prijavljeno za Album godine. Po tome bi slušatelji u godini dana barem znati po jednu skladbu sa svakoga albuma, odnosno svaki album trebao bi donijeti barem jednu slušanu skladbu.
Kada pogledate domaće top liste unatrag godinu dana vidjet ćete da i nije baš tako. Dosta se skladbi ponavlja iz prijašnjih godina.

Porin nema smisla i za klapsku scenu. Jer kako drugačije protumačiti da su klape u posljednje dvije godine, dva Cambija (Split i K.Kambelovac), dobila Porina za Najbolji album godine. Svrstane su klape u kategoriju Hladnog piva, Jelene Rozge, Severine, Opće opasnosti.
Nakaradno. 

A prijavljeno je čak 36 mladih imena u kategoriji Novog izvodjača.
Za nagradno je pitanje našim čitateljima: nabrojte pet novih imena kojih se sjećate da ste ih putem skladbi upoznali u prošloj godini. Da o 36 imena uopće ne govorimo.

Porinovi glasači – skladatelji, izvođači, muzikolozi, radijski djelatnici, dizajneri, režiseri, organizatori koncerata i festivala te mnogi drugi istaknuti glazbeni djelatnici – i ove će godine on-line putem izabrati najbolje te predložiti za konačne nominacije troje najboljih u svakoj kategoriji.

I da: ovogodišnji će se Porin održati u dvorani Hypo centra u Zagrebu 27.lipnja. Toliko o glamuru i
"jakosti" diskografske scene u Hrvatskoj.

Valja na kraju naglasiti da je prošle godine za Najbolji album godine Porina dobila Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca.

 

Duško Srijemac

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260