Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Šibenska klapa Nas Quatros snima prvi DVD
Šibenska klapa Nas Quatros snima prvi DVD
 Šibenska klapa Nas Quatros, nakon što već dva mjeseca uveseljava i zagrebačku publiku nastupima u klubu Ritz, sinoć je snimila materijal za svoj prvi DVD. Živa dalmatinska svirka trajala je dobra tri sata, a miks obrada i vlastitih pjesama šibenski će klapski entuzijasti vrlo skoro pretočiti u videomaterijal. Quatrosi, doduše, imaju dovoljno materijala za nekoliko dokumentaraca, jer radi se o klapi koja ima poseban put i zapravo desetogodišnje iskustvo.

 

Branimir Bubica, Šibenčanima dobro poznato lice, bio je solist klape Teuta, iz koje su se razvili današnji Quatrosi. Teuta je nastala 2000. godine, a nestala zajedno s tragičnom pogibijom njezina člana Tončija Grguričina. Klapa koja se kroz pet godina profilirala kao legitimna nasljednica klape Šibenik,  legendi koje su osam puta uzele nagradu publike i žirija omiškog festivala, odjednom se našla na prekretnici.

"Jednostavno nismo mogli više biti Teuta, željeli smo da to ostane uspomena. A onda smo se spontano okupili na jednom vjenčanju i nastali su Nas Quatros."

 

U planu je album i nekoliko festivala

Branimir Bubica, Krešimir Batinica, Petar Zlatoper, Toni Dukić i Ivan Mikulandra - to je postava koja konačno priprema dugoočekivani album, ujedno i širenje na glazbenoj karti Hrvatske. "Pregovaramo s nekoliko izdavačkih kuća i nešto od toga sigurno će upaliti. Ovo ljeto planiramo posjetiti i nekoliko festivala, planovi su uvijek prisutni", zadovoljan je bio Bubica nakon sinoćnjeg nastupa. "Ovo je prvi put da smo spojili naš ton i sliku, za mene je bilo zaista posebno."  

 

"U četveroglasju izvodimo apsolutno sve živo, od dalmatinskih pjesma do jugo-hitova"

 

Od klape se u Hrvatskoj, kaže Bubica, može preživjeti, ali zarada nije bila prva na umu šestorici mladića koji su stvorili Teutu i gušte dobre pjesme podijelili sa svojim gradom. "U četveroglasju izvodimo apsolutno sve živo, od dalmatinskih pjesma do jugo-hitova. Ljudi su nas u početku prepoznali jer smo mladi i zanosni iako nismo bili tehnički savršeni. Danas je to druga priča", kaže Bubica, kojem je u posebnom sjećanju, osim sjajnih nastupa na Dalmatinskim šansonama, ostao Teutin koncert s Tonyjem Cetinskim u Umagu 2004. godine.

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260