Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2



naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Recepti arrow Recepti: Mamin ajvar
Recepti: Mamin ajvar

Mamin Ajvar2

Mamin ajvar

Ako volite domaći ajvar, koji možete pokloniti i prijateljima, uzmite 15 kilograma crvenih, mesnatih paprika i 2,5 kilograma patlidžana, malo ulja, esencije ili bijelog octa, soli i šećera. Po želji možete dodati papar i češnjak.

Paprike ispecite sa svih strana na 200 stupnjeva jer se lakše gule i stavljajte ih u poklopljeni lonac. Gulite ih najbolje slijedeći dan, dobro operite sjemenke i pustite da se ocijede.

Ispecite patlidžan u pećnici oko 20-tak minuta, ohladite, ogulite i sameljite zajedno s paprikom u stroju za mljevenje mesa.

Sve to stavite u veći lonac s jednom malom šalicom ulja. Ajvar se mora pržiti na jakoj vatri oko dva sata bez dodavanja ulja. Kada je sva voda isparila dodajte 2 pune jušne žlice šećera, 1 žlicu esencije (ili 3 bijelog octa), 2 žlice soli i dobro promiješajte. Provjerite okus i vratite na štednjak još nekoliko minuta.

Mamin ajvar

Ajvar se vruć odmah puni u prethodno dobro oprane i na 100 stupnjeva u pećnici sterilizirane tegle (oko pola sata). Zatvorite ih original zatvaračem ili duplim celofanom.

Uzmite veću kašetu, stavite dosta novina i na dno i sa strane i poredajte teglice ajvara. najbolje ih je dobro pokriti s dekama i ostaviti najmanje 4-5 dana 'na hlađenju'.

Ovakav način spremanja ajvara omogućava vam nevjerojatan okus paprike, idealan je i za djecu, nema konzervansa, a tko voli ljući okus može dodati i ljute papričice.

ARHIVA:

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------



ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260