Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2



naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Recepti arrow Recepti:Lasagne
Recepti:Lasagne

Lasagne 

Za mljeveno meso bolonjez

  • 1/2 kg miješanog mljevenog mesa (svinjetina i govedina, ili puretina i svinjetina)
  • 2 glavice luka
  • 3 žlice maslinovo ulje
  • list lovora
  • 2 grančice bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol i papar po ukusu
  • 200 ml pirea od rajčice
  • malo vode za podlijevanje

Zagrijati ulje na srednje jakoj vatri pa dodati na kockice narezani luk. Kad se luk zastakli, dodati sitno nasjeckani češnjak. Dodati mljeveno meso pa pirjati sve dok meso ne postane smeđe. Posoliti, popariti, dodati crvenu papriku, bosiljak i lovor. Sve dobro izmiješati pa dodati rajčicu, smanjiti vatru na najslabiju, poklopiti i kuhati na tihoj vatri otprilike sat vremena. Povremeno promiješati i ako je potrebno dodati malo vode.

Za bešamel

  • 100 g maslaca
  • 120 g brašna
  • 1 l mlijeka
  • 60 g parmezana
  • sol
  • muškatni oraščić

Rastopiti maslac u loncu na slaboj vatri. Kad se maslac rastopi, maknuti lonac s vatre i po malo dodavati brašno. Stalno miješati maslac kad se dodaje brašno kako se ne bi napravile grudice.
Kad se doda svo brašno, malo po malo dodavati mlijeko, i opet svo vrijeme miješati da se ne naprave grudice.
Vratiti lonac na slabu vatru i miješati drvenom kuhačom sve dok smjesa ne zavije i ne postane gušća. Kad se dovoljno ugusti, ugasiti vatru i dodati malo soli, parmezana i malo sveže naribanog muškatnog oraščića.

Priprema lasagna

maslac za namastiti pleh
180 g sveže naribanog sira ribanca

Zagrijati vodu do vrenja pa dodati žlicu soli i maslinovog ulja. Pripremiti dodatnu zdjelu s hladnom vodom. Kuhati tijesto za lazanje prema uputstvu proizvođača, ali paziti da tijesto bude "al dente", odnosno da se ne prekuha.
Izvaditi tijesto iz vode i kratko iz uroniti u hladnu vodu kako bi se prekinuo proces kuhanja. Kuhano tijesto poslagati na čistu kuhinjsku krpu kako bi se ocijedio višak tekućine. Pećnicu zagrijati na 175 C
Pleh namastiti maslacem, pa dno pokriti tijestom, premazati trećinom bolonjez umaka, preko toga otkriti trećinom bešamela. Postupak ponoviti još dva puta, a na završni sloj bešamela pokriti parmezanom.
Peći 20-30 minuta. Lasagne su gotove kad se sir zapeče i postane blago smeđe boje.
Izvaditi iz pećnice, ostaviti desetak minuta da se ohladi pa poslužiti.

 

ARHIVA:

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------



ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260