Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2



naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Recepti arrow Recepti: Brudet od bakalara
Recepti: Brudet od bakalara
 Sastojci: oko 700 g suhog bakalara, 4 luka, 6 režnjeva češnjaka, vezica peršinovog lista, 2 kg krumpira, veća limenka pelata, 1,5 dcl maslinovog ulja, 1,5 dcl vina, sol, papar i lovorov list.

Bakalar dobro istući i staviti močiti u vodu jedan dan (vodu je potrebno promijeniti dva do tri puta). Nakon što se namakao jedan dan, bakalar operite i stavite da se kuha 40-ak minuta zajedno s malo papra u zrnu i listom lovora.
Bakalar potom procijediti, očistiti od kostiju i natrgati na komadiće. Vodu u kojoj se kuhao ne bacamo, već ostavljamo kao temeljac kojeg ćemo kasnije upotrijebiti. Narezati 4 glavice luka na ploške i pirjati na ulju. Kad luk postane staklast dodati nasjeckana 4 režnja češnjaka i još kratko pirjati. U međuvremenu skuhajte krumpir zajedno s korom (neka ostane malo tvrđi), potom ga ogulite i narežite na ploške debljine oko jednog centimetra.
Kada su bakalar i krumpir kuhani, dno dubljeg lonca pouljite s malo maslinovog ulja pa slažite krumpir, bakalar, ispirjani luk i češnjak, pelate rajčice te malo soli, papra i usitnjenog peršinovog list pa sve prelijte s malo vode u kojoj se kuhao bakalar. Postupak ponavljati dok se namirnice ne potroše.
Slaganje svakako treba završiti s krumpirom koji se na kraju pospe s nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Složenac potom preliti vodom u kojoj se kuhao bakalar tako da voda prekrije krumpir.
Kuhati na 'tihoj' vatri oko sat vremena te po potrebi dolijevati još vode u kojoj se kuhao bakalar (posljednji red krumpira ne smije ostati 'na suhom'). Pred sam završetak dodati 1,5 dl maslinovog ulja i 1,5 dl vina.
 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------



ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260