Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Foto tjedna

<empty> <empty> <empty>
  Slide Show Pict  
<empty> <empty> <empty>
FOTO by Voxpopulji

Slike: Večeri forumaša NKN

Red Baron
 
Split · Red Baron 25/10/07
Split · Red Baron 12/01/08
Zadar · Zara 02/02/08
Selce · Kantunić 01/03/08
Split · Talog 17/04/09

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica
Recenzije CD-a: Sluša mi se klapa

Klapa Šufit

Ponoć je, mila moja majko

Popis pjesama:

  1. Ponoć je, mila moja majko 
  2. Zeleni škoju, dobra dušo
  3. Spušta se noć
  4. Ruko moja, što si takla
  5. Ako si jubo pošla spat
  6. Perušće besid
  7. Ja odlazin draga
  8. Otka' te znam
  9. Leute moj
  10. Tužni snovi, bol prosjaka  
Na ovogodišnjem, tridesetom EBU folk festivalu (međunarodni festival narodne glazbe) hrvatsku autohtonu klapsku pjesmu predstavila je klapa Šufit. Nakon 45-minutnog nastupa, ovacijama su pozvani na bis. Kako ovaj festival prate i glazbeni urednici iz svih većih europskih zemalja, ne treba sumnjati kako su im vrata Europe širom otvorena.
Tko zna je li profesor glazbene kulture Tomislav Veršić ikada pomislio da će njegovi gimnazijalci koje je okupio u jesen 1992. u potkrovlju (stoga i naziv šufit, s tim da potkrovlje mora biti drveno, prašnjavo i prepuno izgubljenog blaga i požutjelih uspomena) splitske 'Realke' ikada dogurati ovako daleko. Možda nije u početku, ali kada je njegova jedva punoljetna klapa godinu i pol dana kasnije debitirala na Festivalu dalmatinskih klapa u Šibeniku, bilo je jasno kako ih čekaju velike stvari.
Ubrzo su postali kulturno-umjetničko društvo, a 'splitskim stilom' klapskog pjevanja svrstali su se u sam vrh žanra. Tijekom svih ovih godina kroz klapu je prošlo dvadesetak pjevača koji su nizali uspjehe samostalnim nastupima, u suradnji s drugim klapama ili estradnim umjetnicima, te na poznatim i priznatim glazbenim festivalima (osim već spomenutog omiškog, spomenut ćemo Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu...).
Od 2006. klapa radi pod umjetničkim vodstvom profesora Jasminka Šetke i postaje apsolutnim pobjednikom Omiškog festivala tri godine za redom, osvojivši članove stručnog povjerenstva te srce i dušu klapske publike, što je jedinstveni slučaj u povijesti festivala.
"Ponoć je, mila moja majko" drugi je njihov album na kojem su odlično spojili igru glasova: snažne, moćne basove koje je nemoguće ne primijetiti i nježne tenore. Upravo su za solo-dionice tih tenora klapski stručnjaci još 1994. rekli kako ih se ne bi posramile ni najbolje klape. Pomalo je specifično, a ujedno i podsjeća na najljepše trenutke mediteranske zabavne glazbe, što imaju dva solista.
Nekada davno bili su tek daroviti klinci, no danas su vrhunska zrela klapa apsolutno svjesna svojih sposobnosti u čijem izričaju se isprepliću rukopisi sadašnjeg voditelja (Šetko) i ranijeg (Duško Tambača) nudeći slušateljima svojevrsni štih hrvatskih starogradskih pjesama, ali uz prepoznatljivi klapski ugođaj.
Odličan izbor pjesama i iskrena izvedba (lijepo je čuti da netko u današnjem svijetu doista osjeća pjesmu i svaki njezin stih, te da ne cilja prvenstveno komercijalnoj izvedbi) čine vrhunski splet emocija, no jedna malena zamjerka ide isključivo u obliku pitanja zašto nema niti jedne brže, življe skladbe?

OSTALE RECENZIJE

 
 
 
MOLIMO VAS DA NASTUPE PROSLJEĐUJETE
NA MAIL: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Klape = kulturno dobro!!Prema odluci Ministarstva kulture klapsko pjevanje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra!
Download odluke (1.1 MB)
 
UNESCO

Recepti

------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260