Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Osam sklapa na 19. „Bašćinskim oglasima“ u Rijeci
Osam sklapa na 19. „Bašćinskim oglasima“ u Rijeci
Bašćinski Oglasi

Tradicionalni susret najboljih hrvatskih klapa „Bašćinski glasi „ održan u subotu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, po devetnaesti je put okupio ljubitelje klapske pjesme u a capella izvedbi. Nastupilo je osam klapa , ženske »Kastav« i »Kolapjanke« iz Siska te muške , »Podvorje« iz Kaštel Sućurca, »Kastav«, »Bunari« (Vodice), »Puntari« (Omiš), »Šufit« (Split), »Pinguentum« (Buzet) i posebni gosti koncerta , Vokalisti Salone.

Iako riječka publika dokazano voli klapsku pjesmu –,što potvrđuje i tradicija Bašćinskih glasa, koji će dogodine obilježiti dvadesetu godišnjicu održavanja u Rijeci , na početku koncerta je bila pomalo suzdržana. No, klapa »Bunari« iz Vodica osvojila je publiku neposrednošću i od toga je trenutka koncert počeo rasti.

I ove se godine pokazalo da je preporuka izvornog klapskog repertoara zapravo ključ kojeg se treba držati. Jer, to je ono zbog čega publika sve te godine dolazi na Bašćinske glase. Obrade popularnih šlagera – ma koliko dobro izvedene ( neke su ih klape otpjevale besprijekorno) – daju klapskom koncertu neku drugu atmosferu i mada pokazuju šire pjevačke mogućnosti, ne postižu onaj učinak koji imaju izvorne pjesme. Nadalje, publika je nepogrešivo osjetila najbolje klapske sastave – najviše aplauza  i ove su godine dobili Buzećani (Pinguentum) i Splićani (Šufit) – obje klape čine mladi pjevači, ujednačenih glasova, a ističu se tenori plemenita zapjeva, što je ključ klapskog zvuka.

Na kraju je koncert »začinio« zapjev Vokalista Salone, koji tradicionalno godinama dolaze na Bašćinske glase i svojim iznimno profiliranim  višeglasjem nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Večer je protekla u znaku sjećanja na nedavno preminulog »oca klapskog pjevanja« – Ljubu Stipišića Delmatu. On je ostavio svoj autorski i pedagoški pečat na mnoge hrvatske klape, a s Vokalistima Salone je radio više od dvadeset godina. Stoga ovaj koncert nije mogao proći bez njegove »Dalmatino, povišću pritrujena«, koju su Vokalisti otpjevali s posebnim nadahnućem.

Koncert je završio zajedničkim pjevanjem svih klapa i dugim aplauzom, koji je izmamio i dodatak.(www.novilist.hr)

 
 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260