Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Novi uspjeh pulske ženske klape: Teranke zlatne na festivalu u Austriji
Novi uspjeh pulske ženske klape: Teranke zlatne na festivalu u Austriji

Ženska klapa Teranke, koja djeluje pod okriljem Puhačkog orkestra grada Pule, predstavljala je Istru i Hrvatsku na 12. međunarodnom natjecanju i festivalu zborova i vokalnih skupina u Bad Ischlu u Austriji i vratila se s osvojenim zlatom u folklornoj kategoriji.

ImagePulske pjevačice osvojile su zlatnu diplomu u folklornoj kategoriji, kao najmanja skupina na festivalu, među zborovima iz Latvije, Turske, Norveške i Estonije, izvedbom ovih pjesama: Kolo igra kod svetoga Roka (Marko Rogošić), Žilju moj pribili (obrada Ljubo Stipišić Delmata) i skladbom Misečina (Vinko Lesić).

Riječ je o jednoj od najistaknutijih kulturnih manifestacija Austrije, na kojoj se natječu zborovi iz svih zemalja svijeta u jedanaest kategorija profesionalno i amaterski: mješoviti zborovi s zadanom skladbom, mješoviti zborovi bez zadane skladbe, ženski i muški zborovi sa ili bez zadane skladbe, mladi mješoviti zborovi, dječji zborovi, ansambli-vokalne skupine, sakralna, folklorna i popularna glazba...

O nagradama je odlučivao peteročlani ocjenjivački sud: Margarethe Ek (Norveška), Fritz Hinterdorfer (Austrija), Maria-Emma Meligopoulou (Grčka), Romans Vanags (Latvija) i Aleksandar S. Vujić (Srbija), a budno oko festivala bio je umjetnički direktor festivala Ralf Eisenbiess (Njemačka). Cijeli festival organizirala je neprofitna,kulturno-umjetnička organizacija Interkultur koja organiriza različite festivale i manifestacije diljem svijeta.

Nakon natjecanja svi natjecatelji su imali priliku porazgovarati sa svakim članom žirija o svojim izvedbama. Teranke su kao najmanja skupina natjecanja, od peteročlanog žirija bile vrlo zamijećene i pohvaljene za izvrsnu interpretaciju, kvalitetan i čist zvuk, uigranost u izvođenju , a najviše pohvala su dobile za muzikalnost koja se očitovala velikim dinamičkim kontrastima. „Pjevate s dušom“- bio je komentar članice žirija Marie- Emme Meligopoulou (Grčka) i upravo je taj komentar Terankama bio potvrda da njihov trud i rad prepoznat.

Na festivalu je sudjelovalao 22 zbora iz različitih zemalja: Grčka, Norveška, Italije, Njemačka, Estonija, Latvija, Mexico, Namibija, Austrija, Rusija, Švedska, Češka, Turska, Ukrajina i Hrvatska. Cilj festivala bio je usmjeren na uspostavljanje odnosa među zborovima, pa se tako osim samog natjecanja, održalo i nekoliko koncerata na kojima su nastupili sudionici festivala.

Ističemo da su Teranke bile izabrane između svih zborova da pored dječjeg zbora iz Ukrajine, mješovitog zbora iz Švedske i mješovitog zbora iz Estonije, zapjevaju na svečanom koncertu povodom otvaranja festivala koji se održao u četvrtak navečer u prekrasno dvorani Kongresne i kazališne kuće u Bad Ischlu. Osima pjevanja na otvorenju festivala i samog natjecanja, Teranke su održale i koncert u poznatoj koncertnoj dvorani „Trinkhalle“ u Bad Ischlu gdje su se austrijskoj publici predstavile sa istarskim i dalmatinskim klapskim napjevima.

Publika nije skrivala oduševljenje kao ni ostali sudionici, stoga su Teranke bile nagrađene velikim pljeskom i ovacijama, a stekle su i mnoga nova prijateljstva. Važno je istaknuti da su Teranke na ovo gostovanje otputovale uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Istarske županije-odjela za međunarodnu kulturnu suradnju, Grada Pule te uz potporu Puhačkog orkestar grada Pule pod čijim okriljem djeluju od samoga osnutka.

Za veliki uspjeh klape zaslužan je voditelj klape Danijel Dražić i članice koje su nastupile u Bad Ischlu: Valentina Jurič, Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Melanie Andrić Vurušić, Jadranka Celić Bernaz, Kristina Puh Leko i Diana Mirković.

(www.regionalexpress.hr)

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260