Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Promocija albuma klape „Kaše“ iz Dubrovnika: Dobri svirači koji žele nastaviti tradiciju dubrovačkih
Promocija albuma klape „Kaše“ iz Dubrovnika: Dobri svirači koji žele nastaviti tradiciju dubrovačkih

ImageKoncertna promocija prvog nosača zvuka Klape Kaše "Rego" u izdanju diskografske kuće Croatia Records održala se u prostorijama Udruge Deše u dubrovačkim Lazaretima.

- S obzirom da smo u betuli, onda se slobodno možete tako i ponašati, ne morate biti ona kazališna publika, slobodno pričajte. Htjeli smo da sve bude apsolutno prirodno - rekao je na početku voditelj klape Vicko Dragojević.  
Na promociji su sudjelovala istaknuta imena glazbene scene Jakša Fiamengo, Đelo Jusić i Viktor Lenert. -Vi mladići niste oriđinali, vi ste originali. Ja sam zatečen večeras, vi ste zgodni mladići i dobri svirači koji žele nastaviti tradiciju davnih starih dubrovačkih trubadura – kazao je Jusić, dodajući da se publika tijekom njihovog nastupa u Zagrebu pitala „Kaj su to Kaše?“, a onda su saznali da je to obrana grada, zidina od velikih valova.

Klapa Kaše nastala je početkom 2007. godine u Dubrovniku. Ime je dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske jezgre a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja.

Dragojević je potom pojasnio kako je njihov prvi album sukus svega što su dosad bili. – Svi znaju da mi odradimo gaže i nastupe, ali klapa Kaše je sve ono drugo u gradu kad idemo i uvijek nas se može nać u betuli Fontana, i tu je pjesma – pojasnio je Dragojević.

 Njihov prvi album je veoma pozitivan, na njemu se nalaze vesele ljubavne pjesme. Mnogobrojna publika je večeras itekako uživala u nastupu klape Kaše te je rado zapjevala. „Rego“ inače sadrži skladbe voditelja klape Vicka Dragojevića, ali na albumu su i pjesme kojima klapa odaje počast svojim idolima – klapi Maestral s pjesmom 'Da je jubav ća je more', klapi Linđo-N s pjesmom 'Poslanica Gradu' te Buci i Srđanu s 'Jedina dođi', dok je bard poezije i klapske pjesme Jakša Fiamengo autor pjesme "Nima više tvoga broda" u kojoj se kao gost pojavljuje Ibrica Jusić.

Uz autorski rad, klapa Kaše uvrstila je na album i stari dubrovački narodni napjev 'Izišla je zelena naranča'.

(dubrovački.hr )

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260