Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Foto tjedna

<empty> <empty> <empty>
  Slide Show Pict  
<empty> <empty> <empty>
FOTO by Voxpopulji

Slike: Večeri forumaša NKN

Red Baron
 
Split · Red Baron 25/10/07
Split · Red Baron 12/01/08
Zadar · Zara 02/02/08
Selce · Kantunić 01/03/08
Split · Talog 17/04/09

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica
Komentar urednika

ŠTORIJA OD KLAPA

 

Klapa Cambi: to sam ja!

 

Premda kažu da u Hrvatskoj, onoj ovdje i iseljenoj, djeluje više od petstotinjak klapa, malo je onih koje su profesionalno organizirane i za čiji rad ne treba potpora sredine u kojoj rade i djeluju. I koliko god se širila klapska pisma, koliko god klape često nastupale, onih „velikih“ doista je malo.

Klape Maslina, Nostalgija, Kumpanji, Tragos, Linđo, Subrenum, Iskon, Luka, Crikvenica,Vokalisti Salone, Sinj, Puntari… spadaju u skupinu za „ligu prvaka“. I tu je klapa Cambi. Ali koji Cambi? Kada na „tržištu“ djeluju dvije klape. Ne ulazeći u u tzv. pravne smicalice.

Kada su prije nekoliko godina obilježili dva desetljeća djelovanja i postojanja, veličanstvenim koncertom nitko nije mogao i zamisliti da će to biti jedan od posljednjih koncerata zaista velike klape. 

I sada na tržištu nastupaju dvije klape Cambi.

Jedna je Udruga klapa Cambi Split, a druga je Pivači KUD-a Cambi Kaštel Kambelovac. Prvu čine članovi nekadašnje izvorne klape na čelu s Antom Nikolićem, a drugu čine(i) maestro Rajmir Kraljević s Jozom Delašom i novim članovima.

I dok postoji privremena mjera korištenja imena klapa Cambi, obje klape nastupaju. I obje strane smatraju da polažu pravo na ime. Malo zbunjujuće. I zato se ne treba čuditi da putem po Dalmaciji pročitate najavne plakate za istu klapu za koncert na dva različita mjesta. Šteta je to za cijeli klapski pokret, koji se zaista toliko razvio.

I jedna i druga klapa pripremaju novi CD. I koji odabrati? Najbolje je skupiti peneze i kupiti oba pa odlučiti koja je prava klapa Cambi. A do tada, ili do razrješenja enigme, prikladno stoji: klapa Cambi, to sam ja!

 

ANKETA: http://www.naklapskinacin.com/images/stories/anketa.jpg

 

 

 

ARHIVIRANE TEME UREDNIKA:

1."Najteži je početak" 

 
 
 
MOLIMO VAS DA NASTUPE PROSLJEĐUJETE
NA MAIL: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Klape = kulturno dobro!!Prema odluci Ministarstva kulture klapsko pjevanje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra!
Download odluke (1.1 MB)
 
UNESCO

Recepti

------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260