Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Foto tjedna

<empty> <empty> <empty>
  Slide Show Pict  
<empty> <empty> <empty>
FOTO by Voxpopulji

Slike: Večeri forumaša NKN

Red Baron
 
Split · Red Baron 25/10/07
Split · Red Baron 12/01/08
Zadar · Zara 02/02/08
Selce · Kantunić 01/03/08
Split · Talog 17/04/09

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica
Komentar urednika

 KLAPE OPET U „ĐIRU“

 

Da. Klape su pet u điru. Nedavno mi za nevezana razgovora reče Niko Bulić direktor Turističke zajednice Hrvatske:gdje god predstavljaju turističku ponudu Hrvatske uz nezaobilazne delicije našega mediteranskog priobalja, u programu su obvezno i – klape. I da se širom svijeta oduševe s tom glazbenom tradicijom i nasljedjem.

U tu prezentaciju i predstavljanje svekolike etnomuzikološke klapske glazbene tradicije ubrajaju se i dva predstojeća vrijedna koncerta dvije ponajbolje hrvatske klape.

Naime, 25.listopada klapa Nostalgija čija dugovječnost traje čitavih 25 godina nastupit će u velikoj prostoru Mozartove dvorane Konzerthaus. Klapa Nostalgija izvest će odabrani program dalmatinskih klapskih pjesama u a cappella izvodjenju. Naime, Wiener Konzerthaus od ove je sezone uveo novi koncertni ciklus pod nazivom Musikanten a sve u suradnji s bečkim Institutom za istraživanje narodne i etnomuzikologije Sveučilišta za glazbu i primijenjenu umjetnost.

Ukupno će se održati šest koncerata a ciklus otvara upravo klapa Nostalgija.

Nekoliko tjedana poslije, 6.studenoga takodjer se u Beču održava IV. Festival der kroatischen musik in Wien. Na tom predstavljanju hrvatske glazbene kulture nastupa i klapa Cambi, odnosno pivači kud-a Cambi.  Nova postava skoro godinu dana vrijedno vježba i generalna proba za Beč prvo i pravo predstavljanje Cambija bit će 20.listopada u zagrebačkom kazalištu Kerempuh.  Kako je istakao Rajmir Kraljević, umjetnički ravnatelj Cambija, prostor kazališta daje klapi mogućnost da se iskaže i pokaže u pravom svjetlu. To je dobar akustični prostor.

Samo na ova dva primjera zorno je prikazano da se više ne može predstaviti svekoliko glazbeno nasljedje bez klapskog izričaja.  Sve bi to trebalo biti poticaj klapama da i dalje vrijedno rade i vježbaju.  Da proširuju repertoar. Da se više angažiraju u propagandno-marketinškim djelatnostima.  I da podignute glave koračaju pozornicom. Jer, klape su opet u điru. 

 

ARHIVA

 
 
 
MOLIMO VAS DA NASTUPE PROSLJEĐUJETE
NA MAIL: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Klape = kulturno dobro!!Prema odluci Ministarstva kulture klapsko pjevanje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra!
Download odluke (1.1 MB)
 
UNESCO

Recepti

------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260