Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Klapa Sinj u Zagrebu obilježava 30 godina rada
Klapa Sinj u Zagrebu obilježava 30 godina rada
Klapa Sinj

Zagrebački Klub sinjana u petak, 20 travnja, u dvorani Vatroslava Lisinkog priprema veliki slavljenički koncert klape Sinj i obilježavanje 30 godina rada i djelovanja. Na tom koncertu nastupit će i brojni gosti, Tedi Spalato, ansambl Lado, Inga Romac-Šarić, Jadranka Gračanin, Iva Ajduković,Ivana Radan i drugi.

Klapa „Sinj“ osnovana je 1982.g. od kada čuva i njeguje izvornu dalmatinsku  klapsku pjesmu i promovira hrvatsku glazbenu baštinu u zemlji i inozemstvu.

Iznimna darovitost i uporan rad omogućili su ovim talentiranim majstorima pjevačima da razviju prepoznatljiv način izvedbe.

Rezultati dugogodišnjeg rada i predanosti klapskoj pjesmi mnogostruko su okrunjeni pobjedama na domaćim i međunarodnim festivalima (Omiš, Kaštela, Prag, Bolzano, Verona, Rim i dr.).

Na njihovom koncertu u Sinju, povodom  25 godina rada, sudjelovale su  najbolje klape, a ovjekovječen je na albumu, a u planu je i izdanje povodom 30. godišnjice. Valja istaknuti da je klapa Sinj ostvarila 2005 godine suradnju s Nenadom Bachom, poznatim glazbenikom hrvatskih korijena koji radi i djeluje u Americi.

Stalan uspjeh kao rezultat upornog rada, te začudna stvaralačka darovitost glazbenog voditelja Mojmira Čačije, omogućili su da ovi majstori pjevači razviju prepoznatljiv način izvedbe i prilože naslijeđu neke nove skladbe.

Rezultati dugogodišnjega rada i predanosti klapskoj pjesmi mnogostruko su okrunjeni pobjedama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih vrijedi izdvojiti:

-  18 odličja osvojenih na izvoru klapske pjesme, na «Omiškom festivalu»,

-  osvojeno prvo mjesto na međunarodnom festivalu u Veroni 1997.godine,

- osvojeno prvo mjesto za interpretaciju i ukupno drugo na međunarodnom Festivalu zbornog pjevanja u Pragu 1998.g,

- osvojeno prvo mjesto u konkurenciji između 65 sastava na  međunarodnom «a cappella» natjecanju  u talijanskom Bolzanu 2002. g.

- zadnji uspjeh Klape Sinj je nastup na 45. Omiškom festivalu u srpnju 2011.g. gdje je na večeri novih skladbi Klapa Sinj osvojila 1. mjesto-nagradu publike, a njen voditelj maestro Mojmir Čačija osvojio je 1. mjesto-nagradu žirija za najbolju pjesmu.

Klapa je uspješno gostovala diljem Hrvatske i Europe (Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Portugal, Slovenija, Španjolska, Švicarska). Klapa je gostovala u travnju 2005. u Johanesburgu (J.Afrika), a u prosincu 2005.g. uspješno odradila turneju New York-Washington-Chicago(SAD). Klapa je sudjelovala i u projektu "Ne damo te pismo naša". U studenom 2007. godine klapa Sinj gostovala je u Beču(Austrija). Detaljan pregled rada Klape Sinj predstavljen je povodom proslave 25. godina osnivanja na svečanom koncertu u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu 4.listopada 2007. godine.

Klapa Sinj je do sada snimila šest nosača zvuka i više zajedničkih, klapskih, glazbenih izdanja.

Repertoar Klape Sinj sadrži obilje različitih izvornih napjeva kao i novouglazbljenih dalmatinskih pjesama.

Dok ih slušamo, i mi osjećamo kako ljepota ljudskih glasova, tako posebnih i različitih, stvara začudan sklad.

Klapa Sinj uistinu dokazuje da čarolija glazbe može, makar za tren, učiniti ovaj svijet boljim.

U Klapi Sinj pjeva devet pjevača:

- prvi tenor: Stipe Breko

- drugi tenor: Ivan Klapež,  Ante Galić,  Ivica Breko

- bariton: Boris Žanko, Mario  Đidara, Mojmir Čačija

- bas: Ante Milun, Ivica Mastelić

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260