Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Klapa Iskon rasadnik kvalitetnih vokala: Otišao Peco, otišao Mislav
Klapa Iskon rasadnik kvalitetnih vokala: Otišao Peco, otišao Mislav

Na neki način, u najvećem usponu splitske klape Iskon napušta ih tenor Marko Pecotić Peco, klapa se konsolidira i objavljuje novi CD „Na drugi način“ kojem je prethodio veliki hit „Još ne mogu pristat volit“ i potom veliki hit „Samo me čvrsto stisni za ruku“. Rade se velike promocije i koncerti, i klapa nakon 11 godina djelovanja postiže zvjezdane trenutke.
ImageOmot novog albuma prikazuje kako se na tiramoli (tiramoli - potegni - otpusti za sušiti robu) uši tipična klapska montura čime klapa poručuje kako su se privremeno odmakli od tradicionalne klapske pisme.

Klapa ”ISKON” je ostvarila preko 1000 nastupa diljem regije. Klapa je također koncertirala diljem Europe, nekoliko puta u Francuskoj, te Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Izraelu. Valja istaći i kontinuiranu suradnju klape sa eminentnim predstavnicima domaće glazbene scene kao što su, Gibonni, Luky, Neno Belan, TBF, Tedi Spalato...

Od važnijih nastupa imali su na  Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, na Večerima dalmatinske pjesme u Kaštelima, te nastup na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 2003. godine u suradnji s Lukyijem i osvajanje 3. nagrade publike i nagrade za najbolje debitante s pjesmom „Ti si more“. Klapa “ISKON” je nominirana u dvije kategorije na Porinu 2003., te je ostvarila zapažen nastup na samoj manifestaciji.
2009. godina, bila je izuzetno uspješna u radu klape. Klapa „Iskon“ je u ožujku održala dva koncerta u prestižnom pariškom Theatre de la Ville oduševivši francusku publiku. Klapa je ostvarila golem uspjeh pobijedivši na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, te dobivši nagradu za najbolju interpretaciju na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku pjesmom „Još ne mogu pristat volit“ koja je , može se reći, postala i hit godine.
Medjutim sve to poremetilo je odlaženjem i baritona Mislava Biočine, jednog od prepoznatljivih vokala i figura klape.
Povijest se ponavlja, kaže narodna: Biočina je bio na razmedji izmedju staroga i novoga Cambija, odlučio se za Iskon, a nakon nekoliko godina i poziva i kaštelanske klape vraća se u staro okrilje.
Što će se dalje dogadjati s klapom Iskon pokazat će vrijeme.
 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260