Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Klapa Cambi uspješno ljeto okrunit će s novim albumom na kojem će biti prepjevani Mišo, Oliver i ..
Klapa Cambi uspješno ljeto okrunit će s novim albumom na kojem će biti prepjevani Mišo, Oliver i ..

cambi+mišoSplitski festival zabavne glazbe ove je godine na istoj pozornici prvi put imao dvije klape, koje se nazivaju “Cambi” i obje su osvojile nagrade. Jedna je odnijela pobjedu prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda s pjesmom “Ultima partenca”, nagrađenom i za najbolje stihove, a nedugo zatim ista je ekipa na festivalu u Opuzenu izvela “Povij me” i opet osvojila najviše glasova struke!

Radi se, naime, o splitskome “Cambiju”, čiji su članovi ovoga ljeta prezaposleni jer su, osim koncertnih i festivalskih nastupa, dovršili album, snimili videospot i sada, kako nam otkrivaju trojica njihovih vođa, ponovno ulaze u studio.
- Krv, znoj i suze prate nas već neko vrijeme, ali predah se još ne nazire - slikovito opisuje rad svoje klape njezin glasnogovornik Toni Kesić i najavljuje novitet na diskografskom tržištu:

- Album konačno izlazi tijekom rujna, to je najvažnije, a još čekamo samo realizaciju nekih detalja oko omota CD-a. Iako je par pjesama snimljeno još prije tri godine, cjelokupni materijal zaokružili smo u prvoj polovici ove godine. No sve se odužilo zbog brojnih teškoća, ali i zbog perfekcionizma, kad gotovo uvijek sami sebi tražimo dlaku u jajetu...

Glazbeni producent je Olja Dešić, inače autor glavnine “Cambijevih” vokalnih aranžmana.
- Olja je riječki glazbenik, skladatelj, ma jednostavno genijalac s kojim izvrsno surađujemo i uopće nam nije problem što funkcioniramo na relaciji Split-Rijeka. Album nazvan “Zar više nema nas” sadrži poznate pjesme; od Mišine “Ostala si uvijek ista”, Čoline “Ti si mi u krvi”, preko stare Oliverove “Ti me vodi preko voda” i Tošine “Igra bez granica”, pa do obrada hitova Nene Belana. Sve su to a capella izvedbe, dakle samo suhi ljudski glasovi, što bi, po našemu mišljenju, trebao biti temelj razvoja klapskoga pjevanja, ali trendovi su nas ipak natjerali i na pjesme s instrumentalnim aranžmanom - ističe Kesić.
Videospot za “Ultimu partencu”  promoviran je  ovoga vikenda u Splitu, a sniman je tijekom srpnja i kolovoza na nekoliko lokacija u Dalmaciji. Snimanje nije bilo ni lako ni bezazleno, čak su i ljudski životi bili ugroženi! No, krivica za sve u pravilu se svaljuje na najodgovornijega, a u ovom slučaju to je bio - redatelj.

Zapjevali i pod morem

- Budući da se radi o pjesmi koja je zahtjevna u svakom kontekstu - muzičkom i literarnom, shvatili smo da nam u videu treba značajan odmak od standardnih klapskih spotova u kojima pjevači uglavnom stoje kao kipovi u crnim odijelima - naglašava šef splitskog “Cambija” Ante Nikolić, pojašnjavajući zašto se klapa odlučila da joj spot radi glazbeni i likovni umjetnik Matko Petrić.
- Pala je odluka na Matka ponajprije radi njegova spota za Gibonnijevu skladbu “Vrata moje sestre”, a uostalom, on nam je i sam kazao da mu je naša pjesma pravi izazov! Uvjerili smo se ubrzo da njegovi uistinu dobri spotovi nisu slučajnost jer je nevjerojatno pedantan, nekako po komišku radi “sve po malo” pa onda sve napravi baš kako je htio.
Spot su snimali prvo u Omišu kod kalafata familije Milina na rebrima umrloga broda, za koji su ustanovili da je poprilično truo i prijetila je opasnost od urušavanja!
- Nakon još omiških i splitskih kadrova, Matko nas je odveo na napušteni ribarski brod, koji je godinama bio usidren u uvali Stupin kod Rogoznice, ali je par dana uoči našega snimanja sam od sebe potonuo. Nismo odustali pa smo tamo dobili dobre podmorske scene - govore nam Kesić i Nikolić o spotu čije su snimanje okončali u Šibeniku na gomili troske, crnog otpadnog materijala iz nekadašnjega TEF-a za koji neki tvrde da navodno nije zdrav, međutim, njih dvojica poručuju:
- Nadamo se da ćemo preživjeti, a nije ni bilo lako snimati i pržiti se na najmanje 40 stupnjeva!
Osim snimanja i pripremanja novog materijala, “Cambi” je ovoga ljeta ostvario i zapažene nastupe, poput otvaranja koncerta Gorana Bregovića na splitskim Prokurativama, a osim pobjedničkih pohoda na festivalima zabavne glazbe u Splitu i Opuzenu, nastupio je na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, i to na večeri otvaranja festivala s pjesmom “Spara”, koju je posebno za tu prigodu skladao Pero Gotovac.
- Kad vam takav doajen ponudi autorsku pjesmu za Omiš, onda više nema govora ni o čemu drugome, prihvatili smo raditi tu pjesmu, iako smo već imali posla preko glave - govori bas Nikolić, inače jedan od najnagrađivanijih pojedinaca na Omiškom festivalu.
- Još nismo zapravo svjesni kakvim nas je klapskim biserom podario šjor Gotovac, ali nam je nametnuo i odgovornost da takva pjesma ne smije ostati zaboravljena, dok je nastup na Bregovićevu koncertu naizgled neusporediv, ali bilo je to za nas potpuno novo i korisno iskustvo.

Izvan okvira Lijepe naše

- Na jesen ćemo upriličiti koncert u sklopu promocije novog albuma, ali i proslave 25. godišnjice klape jer to zaslužuju po stažu najiskusniji cambijevci u našim redovima: Teo Kapov s najmanje 25, Ante Nikolić s više od 15 i s gotovo 10 godina staža - Vladimir Garić, prvi tenor koji je na toj poziciji naslijedio čuvenog Špira Jurića - govori nam Kesić, poznati glas iz radijskog etera i svojedobno najmlađi jazz-vokal u Hrvata, koji nam nije htio otkriti što to već tijekom ovoga mjeseca njegova klapa počinje ponovno snimati:
- Tek ćete čuti pravi “Cambi”, čiji će glasovi uskoro odjekivati puno više izvan granica Lijepe naše! No, nije nam još vrijeme otkrivati na kakvim projektima već sada radimo. Ne želimo biti klapa koja zvuči kao prosječni estradni pjevač s pratećim vokalima pa pjeva uglavnom o svome zavičaju, prirodnim fenomenima svojega kraja i(li) članovima svoje obitelji.
Cilj nam je otvoriti se, spajati, eksperimentirati i nadograđivati klapsku pjesmu kao umjetnost, a ne sebe i svoje bližnje zadovoljavati priprostim melodijama i narodnim veseljima ili možda bolje reći - dernecima nakon kojih najviše trljaju ruke - krčmari! - rezimirao je Toni. (www.slobodnadalamcija.hr)

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260