Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Izbor nove himne grada Šibenika, "Šibenska balada" da ili ne!
Izbor nove himne grada Šibenika, "Šibenska balada" da ili ne!

Na poticaj novinara Nikole Urukala predloženo je i na neki način zatraženo od slušatelja lokalne radio postaje o odabiru pjesme koja bi na neki način dobila status šibenske himne odnosno himne krešimiorova grada Šibenika.
Medju brojnim anketiranim slušateljima dvije skladbe dobile su najveći broj bodova i to "Šibenka balada" i "Šibenik je to".

Image-Devedestpostotnu potporu dobila je "Šibenska balada". I u telefonskoj anketi došli smo do tog rezultata - kaže Nikola Urukalo inicijator ideje o izboru himne.

Dobra večer, pismo moja
Kao vino plemenita
Prije zore, bilog dana
Dobra večer, uzorita...


Uvodni su to stihovi "Šibenske balade" koja bi, ako se prihvati prijedlog Nikole Urukala,novinara i voditelja na Radio Ritmu i dugogodišnjeg suradnika Slobodne Dalmacije, bila himna grada Šibenika.

- Prije devet godina sam na stranicama Slobodne inicirao ovu ideju, no čini se da je tek sada sazrelo vrijeme da Gradsko vijeće Šibenika konačno stavi na dnevni red pitanje himne grada, kaže Urukalo , a o čemu sam i službeno uputio prijedlog Ivici Poljičku, predsjedniku Vijeća -.

Zašto baš "Šibenska balada"?

- Kao urednik i voditelj "Rećine", emisije o klapama i klapskom pjevanju, zatražio sam od naših slušatelja da predlože koja bi to pjesma mogla dobiti status šibenske himne. Istaknuto je nekoliko skladbi, no dvije su dobile najveću potporu slušatelja - "Šibenska balada"i "Šibenik je to". a obje je tekst napisao Krste Juras, a glazbu Dušan Šarac.Od tih dviju skladbi, na koncu je devedesetpostotnu potporu dobila "Šibenska balada". Također dva smo puta u telefonskoj anketi provjerili što građani misle i došli do istovjetnog rezultata - kaže Urukalo.

Inače, vrlo je neobično da Šibenik,koji je uistinu grad pjesme i pjevača, dovoljno je samo spomenuti Arsena, Mišu Vicu i Pattieru, odnosno klape Šibenik, Maslina ili Jadrija - do danas nema svoju himnu.

Šibenik zaslužuje svoju himnu. Podsjećam na riječi profesora Ive Livakovića: "Kad bi Šibenik ostao bez pjesme, vjerojatno bi ostao bez jednog od svojih osnovnih obilježja". Zanimljivo je da Šibenčani, slušatelji emisije Rećina predlažu da to bude "Šibenska balada" Dušana Šarca koji je autor i himne Omiša "Na omiškoj stini", za koju je dobio i Nagradu grada Omiša. "Šibenska balada" je davno prekoračila granice Šibenika, Dalmacije i Hrvatske. Ona je zapravo već himna Šibenika, bez obzira hoće li je i službeno promovirati gradski vijećnici - kaže Nikola Urukalo.

Originalnu skladbu možete poslušati na:
http://www.youtube.com/watch?v=z2sWhmyhCJI

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260