Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Festival klapa uz mandoline i gitare - izdana kompilacija 'Dalmacija piva'
Festival klapa uz mandoline i gitare - izdana kompilacija 'Dalmacija piva'

Po mnogočemu jedinstveni festival onaj makarski Festivala klapa uz mandoline i gitare,koji se već devet godina zaredom održava,sakupljene su najkvalitetnije snimke i u prodaju je izašla kompilacija „Dalmacija piva“. Riječ je o CD-u u izdanju Menarta, koji uključuje 18 izabranih skladbi s festivala.

Image„Makarska okupana zvucima dalmatinske pjesme, gledalište ljetnog kina uživa u prekrasnom poju klapa. Pjesmu prati zanosan zvuk mandolina i gitara gdje u opuštenoj atmosferi publika može reagirati spontano - pjevati zajedno s klapama, jer poznatim melodijama i drevnim tekstovima jednostavno nije moguće odoljeti.

Pjesma izvire iz srca i duše i o njoj se ne razmišlja. Jednostavno se pjeva. U takvom ozračju uživaju i same klape. Mnogo ih je prošlo kroz Makarsku. Hvala im Svima“, u uvodu CD-a navodi  direktor Festivala Vedran Buble, dodajući kako je ideja ove suvenirske kompilacije rođena iz činjenice da su mnoge najpoznatije hrvatske klape imale su čast sudjelovati na ovom glazbenom događaju, i kako su tim nastupima stvorene neke od najljepših melodija mediteranskog zvuka. I dok će mnogima vratiti najljepša sjećanja, drugima će tek donijeti neka nova.

Napominjemo i kako kompilacija, koju potpisuje Toni Eterović uključuje izvorne pjesme, u kojima poznata melodija i drevni tekst nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ali i moderne aranžmane u kojima se svaki uzrast može pronaći, baš kao i sam Festival. Pohvale za izdanje „Dalmacija piva“, ima i glazbeni producent i skladatelj Mojimir Čačija, koji navodi kako u posljednjih devet godina u Makarskoj svjedočimo festivalu na kojemu klape, inspirirane popularnim skladbama, na poseban način, u dalmatinskom četveroglasnom slogu i uz pratnju mandolina i gitara, ovim pjesmama udahnjuju razigraniji zvuk, novu svježinu i jednostavnost.

 

Naime, svaka posljednja subota mjeseca kolovoza u zadnjih devet godina grad Makarsku učini posebnom. Čarolija mediteranske melodije obojana zvucima mandoline i gitare prekrije naš grad. Ponosni domaćini, sada već poznatog i priznatog ‘Festivala klapa uz mandoline i gitare’, koji je svaki dalmatinski spjev opiturao zvučnim nitima mandoline i gitare i pretvorio  u jedno. Festival klapa uz mandoline i gitare – Makarska održat će se i ove godine na pozornici Ljetnog kina Makarska.

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260