Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Danas,četvrtak, izlazi album klape Sveti Florijan "I dok Žrnovnica spava" a 22. listopada promocija
Danas,četvrtak, izlazi album klape Sveti Florijan "I dok Žrnovnica spava" a 22. listopada promocija
svetiFlorijan

Danas, četvrtak, izlazi dugo očekivani album prvijenac klape Sveti Florijan "I dok Žrnovnica spava". Izdavač je Croatia Records. Album sadrži 12 pjesama od čega su dvije bonus pjesme: Jedna je a capella verzija hita "Nestalo je sve", a druga duet s Tedijem Spalatom na uspješnici klape "Osta san čovik".

- Rad na albumu počeo je u ranu jesen prošle godine. Slavlje nakon apsolutne pobjede na jubilarnom 50. Splitskom festivalu s pjesmom "Kako ću joj reć da varin" nije dugo trajalo. Ipak, moramo spomenuti da je ta pjesma postala ultimativni mega hit u Hrvatskoj, a jako se puno slušala i van granica domovine. Za cijelu lijepu "priču" oko te pjesme zaslužan je njen autor, Ernest Pelaić. Trebalo je imati hrabrosti tu pjesmu dodijeliti tada anonimnoj klapi, a on je upravo to učinio.

Nakon "varenja" postavilo se pitanje kako dalje. Nije nam lako nositi na sebi pritisak tako velikog hita, jer su sve oči bile uperene prema nama. Odlučili smo se "radikalni" preokret u glazbenom izričaju. Nije nam se pretjerano svidjelo što su nam ljudi slali da nam budu slijedeće pjesme. Okrenuli smo se sami sebi i izdali pjesmu "Osta san čovik" koju je napisao član i tenor naše klape, Nino Treskavica. Iako smo se bojali da će potpuni zaokret u glazbenom izričaju ostati neshvaćen, dogodilo se suprotno - "Osta san čovik" se pjevušio u svakom kraju zemlje, a i danas je, nakon godinu dana od izdanja, nevjerojatno puno tražena...

U proljeće 2011. počinju suradnju s producentom Brunom Urlićem iz Zagreba.“... Bruno je vrstan glazbenik i bila je prava uživancija surađivati s njim na albumu. Uz njega, produkciju albuma je radio i Marijan Jakić. Prvi rezultat te suradnje bio je singl "Sve si slaja" s kojim smo nastupili na ovogodišnjem CMC festivalu....ističu iz klape.

Sve preostale pjesme snimalii su tijekom proljeća i ljeta ove godine. Valja naglasiti da su apsolutno svi instrumenti na albumu odsvirani uživo, a svirali su ih vrhunski hrvatski glazbenici - rekao nam je Petar Džoja, bas klape Sveti Florijan.

Klapa je komentirala i glazbeni stil na albumu:

- Mislim da će se tu naći za svakoga po nešto. Radi se o albumu kojeg glazbeno možemo okarakterizirati kao pop rock. Naša klapa vjeruje da smo svojim pjesmama doprinijeli da mlađe generacije počnu slušati klape i sretni smo da se na njihovim mobitelima mogu čuti i naše pjesme, a ne samo melodije koje se teško mogu nazvati glazbom. Istina je, album nije izvorno klapski, no naša klapa itekako drži do izvorne klapske pjesme, a u takvom svjetlu više ćemo se predstaviti u nadolazećoj godini.

svetiFlorijan2

Na albumu prevladavaju ljubavni tekstovi, jako nam je bitno da nemamo nijedan "promašaj" na albumu zato smo i vrlo pažljivo odabirali pjesme. Držimo do tekstova jer želimo se publici predstaviti u najboljem svjetlu, a vjerujemo da  smo već i "navikli" publiku na naš tipičan zvuk.

Najveći broj pjesma na albumu napisao je naš Nino Treskavica, no surađivali smo i s 5 drugih autora: Ernestom Pelaićem, Mislavom Mikšićem, Silvijem Marinkovićem, Lukyjem i Ivom Jagnjićem. Na albumu imamo i jednu vrlo zanimljivu suradnji sa zborom Ezerki 7/8 na tadiocionalnoj makedonskoj pjesmi "Brala moma kapini".

S naše strane učinili smo sve da albumu bude kvalitetan i zanimljiv. Vjerujemo da neće požaliti bilo tko tko ga kupi - rekla je Ana Duišin, pjevačica klape.

Rozga

Velika promocija debitantskog albuma klape dogodit će se u subotu, 22. listopada, s početkom u 21 satu u klubu Emotion hotela Le Meridien Lav. Gost promocije bit će klapa Neverin, a program promocije će voditi Edita Lučić Jelić i Joško Elezović.

Klapa u svojem kalendaru ima podosta koncertata a neki su njih su:

15.10. - Vatrogasna skupština, Omiš

19.10. - Koncert u The Movie Pubu, Zagreb

20.10. - Gostovanja i nastupi na Narodnom radiju i CMC televiziji, Zagreb

22.10. - Velika promocija debitantskog albuma "I dok Žrnovnica spava",

hotel Le Meridien Lav, Podstrana

5.11. - Koncert Kopar, Slovenija

6.11. - Koncert Nova Gorica, Slovenija

8.11. - Nastup u crkvi na Ciovu, Slatine

17.11. - Koncert u klubu Inbar, Zagreb

18,19.11. - Koncerti u Slavoniji

25.11. - Klapski spektakl, Spaladium Arena Splita

27.11. - Humanitarni koncert udruge Srce, mala dvorana SC Gripe, Split

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260