Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Cambi vs. Cambi: Presuda u korist splitske klape
Cambi vs. Cambi: Presuda u korist splitske klape

Na splitskom Trgovačkom sudu objavljena je presuda u slučaju u kojem je KUD Cambi iz Kaštela tužio splitsku Klapu Cambi zbog povrede žiga. Sudac Ivo Bakalić odbio je tužbeni zahtjev i presudio u korist splitskog Cambija, a KUD Cambi će im zbog izgubljene parnice morati platiti 34.787 kuna.

- Na tržištu praktički postoje dvije klape identičnog naziva. To stvara konfuziju među slušateljima, a stvarat će je i dalje - kazao je Bakalić.

KUD Cambi je krajem 2011. godine registrirao žig Cambi i postavio tužbeni zahtjev tražeći od splitskog Cambija da prestane koristiti naziv Cambi, jer se on nalazi u njihovom žigu. Splitski Cambi se, pak, pozvao na ograničenje učinaka žiga navodeći kako koriste svoje ime. Zanimljivo je da se identičan spor već vodio, samo su dvije klape tada bile na suprotnim stranama.

Sud je u prvom slučaju presudio u korist Kaštelana i to baš zato što su se pozvali na to da koriste svoje ime. Žalba splitskog Cambija je u tom slučaju odbijena i presuda je postala pravomoćna.

- Na isti način kao što ste vi tada uspjeli, u ovom ste sporu izgubili. Svi ovi sporovi nastaju zato što KUD nije u zakonskom roku od tri godine zatražio sudsku zaštitu imena. Da ste to napravili, svih ovih sporova ne bi bilo. Morat ćete trpjeti Klapu Cambi iz Splita do daljnjeg. I jedni i drugi ćete morati procijeniti koliko vam je to tržišno isplativo, jer postojanje dvije klape Cambi stvara konfuziju kod slušatelja, pa i glazbeni urednici već sada jasno ističu kada je riječ o Klapi Cambi iz Kaštela, a kada o Klapi Cambi iz Splita. Tržište je to napravilo već sada, a na vama je da odlučite što ćete vi napraviti - rekao je Bakalić Tonču Beziću, predsjedniku KUD-a Cambi...

ImageKUD Cambi je priložio dokaze za koje je sud ocijenio da nisu dovoljno kvalitetni da bi eliminirali učinke žiga. Radi se o CD-u klape Cambi i e-mail prepisci između Hrvoja Lozančića i treće osobe za koju su tužitelji tvrdili da u ovom postupku nema interes. Radilo se o osobi koja je na Peristilu navodno od splitske klape kupila CD koji nije radio.


Mailom je kontaktirao Hrvoja Lozančića iz kaštelanske klape koji mu je objasnio da postoje dvije klape istog imena. Sud je taj dokaz ocijenio manjkavim jer nisu priložili podatke te treće osobe, niti su je pozvali za svjedoka.

Sud smatra da je ostalo upitno da li ta treća osoba zaista i postoji. Usto, na unutrašnjoj strani omota naznačena je e-mail adresa Vladimira Garića koji je poveznica između te dvije klape. Pjevao je u kaštelanskom Cambiju, a od raskola pjeva u splitskoj klapi. Sudu smatra da je ostalo nedokazano od koga je ta osoba kupila CD, od KUD-a ili Garića.


Zdenka Monterisi, zamjenica zastupnika KUD-a Cambi, tražila je i da se odredi privremena mjera do pravomoćnosti presude, ali je sud i to odbio. Osim što nisu naveli kakvu točno mjeru traže i nisu predložili sredstva kojima bi se ona provela, sud bi je svejedno odbio jer je u koliziji s presudom. Zahtjev Krune Peronje, odvjetnika splitske Klape Cambi, da se pravomoćna presuda u dnevnom tisuku objavi o trošku Kaštelana je prihvaćen.


- Ne može se naći objašnjenje kako je KUD Cambi uspio u prosincu 2011. registrirati žig kada je u to vrijeme već bio na snazi žig Klapa Cambi. To će biti predmet propitivanja pred Upravnim sudom - zaključio je na kraju sudac Bakalić.

Izvor: www.dalmacijanews.com

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260