Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti arrow Cambi iz Kaštel Kambelovca za „Dan ljubezni“
Cambi iz Kaštel Kambelovca za „Dan ljubezni“
 Članovi klape Cambi iz Kaštel Kambelovca (nekadašnji Pivači KUDa) upravo su se vratili iz Slovenije gdje su snimili spot za njihovu prvu pjesmu na slovenskom jeziku. Radi se o obradi slovenskog evergreena "Dan ljubezni" koju je u originalu izvela grupa Pepel in kri. Prisjetimo se, pjesma "Dan ljubezni" predstavljala je bivšu zemlju na Eurosongu još daleke 1975. godine! Jadnu od najboljih hrvatskih klapa zatekli smo u Kaštelima gdje smo popričali s klapskim basom Hrvojem Lozančićem.

 

Kada ste i gdje snimili spot za "Dan ljubezni"? 

Spot smo snimali u Sloveniji u gradu Mariboru. Na nekoliko lijepih i poznatih lokacija u gradu snimili smo video materijal koji će se koristiti u montaži spota. Ipak, naš cilj nije da svojom pojavom iskoristimo gro vremena trajanja spota. Ideja i scenarij spota je ljubav. Ljubav se može prikazati na toliko različitih načina tako da redatelj zapravo ima "slatke" probleme. 

Kako ste se odlučili obraditi baš evergreen "Dan ljubezni" koji je predstavljao bivšu zemlju na Eurosongu? 

Klapska publika u Sloveniji je sve brojnija, a prijam na koji nailazimo na koncertima je izvrstan. U druženju nakon koncerta, tipično za klapu je i zapjevati "još koju". U Sloveniji smo shvatili da ne znamo nijednu pjesmu na njihovom jeziku. Rekli smo sami sebi da ćemo za svoj gušt ali i radi svih tih ljudi napraviti jednu pjesmu na slovenskom jeziku.    

Naš maestro Didović saslušao je sve glazbene prijedloge koje smo mu donijeli, i izabrao par pjesama. Za njih je napisao vokalne aranžmane. Dan ljubezni smo prvu snimili, jer nam je najprije prirasla srcu. Drugačiji je to melos nego smo ga dosada pjevali, lijepa je to pjesma o ljubavi. 

Koliko ste zadovoljni uspjehom svoga zadnjeg albuma? 

Albumom PRAVA KARTA smo prezadovoljni, pogotovo odabirom i izvedbom pjesama. Na albumu postoji 11 ravnopravnih pjesama, a kad to kažem u "društvu" pjesama kao što su: Kriva karta, Dugo nije pala kiša, Popucale rebatine, Nasukan, Lipoto moja onda je jasno da su sve ostale skladbe s dobrim predispozicijama da se dopadnu publici i zauzmu svoje mjesto na radio postajama.    

S ovolikom količinom materijala, zapravo smo najnestrpljiviji s tempom puštanja singlova na top liste radiopostaja... tome treba vremena, a mi smo već u dobrim pripremama za novi album. 

Koji vam je po redu ovo album i koja vam je pjesma s albuma najdraža? 

Ovo je deseti album klape Cambi iz Kaštel Kambelovca, a moj drugi album s ovom klapom. Meni najdraža pjesma s albuma PRAVA KARTA je pjesma na rednom broju 10: U ovoj noći. Ali i ovo govorim teška srca, mnoge pjesme s albuma prirasle su mi i doživljavam ih kroz neke priče iz mog života. Takve poruke dobivamo i od drugih slušatelja. 

Hoćete li sudjelovati ove godine na ovogodišnjem omiškom Festivalu dalmatinskih klapa? 

Upravo ovih dana razgovaramo o tome. Obaveza da se na Omiš pristupi spreman i najozbiljnije predan klapskoj pjesmi je zadatak svakome tko tamo dolazi. Nakon dvije apsolutne uzastopne pobjede treba ponuditi još više, pronaći prave pjesme, žrtvovati vrijeme za pripremu i sazrijevanje izvedbe. Omiš naravno nije sve što mi radimo. Neka se ne shvati krivo, ali ova klapa je jedina koja istovremeno spaja klapsko pjevanje: izvorne pisme, acapela obrada popularnih pjesama i vlastiti glazbeni i autorski program. U svemu od ta 3, poprilično različita smjera, načina pjevanja i timbra koji treba donijeti pjesmi - traži se izvrsnost i visoki dometi, ako govorimo o festivalima natjecateljskog tipa. Sve to nije lako spojiti, a pogotovo uz sve obaveze pronaći još vremena za rad. Odluka je teška, ali je valja brzo donijeti. 

Priča se da se vaša klapa i klapa Šufit namjerno izbjegavaju na "Omišu" zadnjih godina, je li to istina? 

Klapa Cambi je od 1999. do 2001. nanizala tri pobjede na Omišu, te je nakon toga napravila pauzu od festivala. Okrenula se drugim glazbenim izazovima. U meduvremenu stasala je pobjednička klapa: Puntari, Crikvenica i Šufit. Svi su oni imali svoje šampionsko vrijeme. 2008. godine naša pomlađena postava klape Cambi odlučila je potražiti potvrdu svoje vrijednosti u izvornoj klapskoj pismi odlaskom na Omiš. Mi smo s time zadovoljili svoje motive, osobne i klapske ambicije. U tom razdoblju Šufit je hvatao svoju motivaciju, želju i tražio pjesme za buduće nastupe na Omišu. Svjesnog izbjegavanja sraza nije bilo. Okršaj je to u kojemu svaka klapa vjeruje u sebe, svoje prednosti. Ali da se ne zaboravi, mi smo jako dobri prijatelji, čestitke za osvajanja Omiša, a ukupno ih ove dvije klape imaju osam, išle su iskreno i obostrano. 

Gdje vas publika ove godine može vidjeti? 

U godini kada klapa slavi 25 godina neprekidna rada, planovi i obaveze su velike. Osim redovnih, raduju nas svečani koncerti, koje ćemo uz drage i poznate glazbene goste na visokom nivou producirati na TV i DVD izdanju. Neke projekte za sada tajimo, ali im se jako radujemo. 

Smetaju li vas kritike da su klape danas previše iskomercijalizirane? 

Puno toga meni u domaćoj glazbi smeta, ali najviše neukus. Ali imam više izbora: promijenit radio postaju, ne otići na klapski koncert, protestirat protiv klapa odlaskom na narodnjake. Važno je u ovim vremenima zadržat važnost svih festivala i smotri koje njeguju pjevanje koje je programski određeno kao izvorno klapsko. Ne bi valjalo da nam se dogodi da klapska evolucija bude put u zaborav od onog izvornog, ali ne može se klapama braniti evolucija. Ona je prirodan proces. 

Kaštela danas imaju mnogo klapa, kako to tumačite? 

Kaštela su uvijek imala puno klapa, i to dobrih klapa. Kaštela su iznjedrila ženske i muške apsolutne pobjednike Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Danas na prostoru Grada Kaštela djeluje više klapa u sredini koja je uvijek poticala klapsko pjevanje,sredine koja ima ukorijenjenu tradiciju (u usporedbi s drugim krajevima hrvatske koji su uvezli klapsko pjevanje). No osim toga, ono životno bitno za klape je gradsko poglavarstvo koje pruža maksimalne uvjete i potporu svim klapama. Osim ljubavi prema pjesmi, za rad klape postoje odredeni materijalni i financijski preduvjeti.  

Klapu Cambi danas čine: Edi Šegota (I tenor), Jozo Delaš (II tenor), Ivan Žanić (II tenor), Duško Britvić (II tenor), Alen Babić (bariton), Petar Milan (bariton), Hrvoje Lozančić (bas), Ivica Vlaić (bas), Dino Šimera (bas). Umjetnički voditelj je profesor Vinko Didović.

 
------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260