Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti


Cambi iz Kaštel Kambelovca za „Dan ljubezni“
 Članovi klape Cambi iz Kaštel Kambelovca (nekadašnji Pivači KUDa) upravo su se vratili iz Slovenije gdje su snimili spot za njihovu prvu pjesmu na slovenskom jeziku. Radi se o obradi slovenskog evergreena "Dan ljubezni" koju je u originalu izvela grupa Pepel in kri. Prisjetimo se, pjesma "Dan ljubezni" predstavljala je bivšu zemlju na Eurosongu još daleke 1975. godine! Jadnu od najboljih hrvatskih klapa zatekli smo u Kaštelima gdje smo popričali s klapskim basom Hrvojem Lozančićem.
Opširnije...
 
Dan zaljubljenih: Odličan koncert klapa Maslina i Cambi(Split) u Pazinu
 U povodu Dana zaljubljenih, održani su brojni koncerti klapa, a mi ističemo odličan i dobro posjećen koncert klapa Maslina i Cambi (Split) u istarskom gradu Pazinu. U ondašnjoj dvorani kulturnog doma koncert je trajao skoro tri sata. Legendarna klapa Maslina još jednom je potvrdila zašto je publika voli gdje god nastupa.
Opširnije...
 
Karlovačka klapa Furešti uspješna na festivalima i koncertima
 Klapa „Furešti“ iz Karlovca djeluje već petu godinu, a u svom repertoaru danas osim dalmatinskih pisama ima i duhovne skladbe, obrade popularnih skladbi i obrade narodnih pjesama, te autorske skladbe. Jedna od njih je i skladba pod nazivom „Lice“ autora Gorana Topolovca, s kojom je nastupom na Međunarodnom Marco Polo festu na Korčuli osvojila 3. nagradu stručnog žirija. Stručni voditelj Klape je Irena Božičević, prof.
Opširnije...
 
Klapa koja pjeva s dušom: U petak veliki jubilej klape Sv.Juraj HRM 10.godišnjica osnivanja i djelo
 Cjelovečernjim koncertom u petak, u klubu Inmotion Grand Casina hotela Lav s početkom u 22.00 jedna od najpopularnijih klapa, Sv.Juraj HRM obilježit će 10 godina rada i djelovanja. Iza njih su brojni koncerti, CD i predstavljanje naše države na brojnim smotrama i susretima vojnih orkestara u inozemstvu. Tim povodom Hrvatski vojnik objavio je veliki razgovor s organizatorskim voditeljem klape Markom Bralićem. Naslov je teksta „Klapa koja pjeva s dušom“ a u razgovoru Marko Bralić prisjeća se početaka djelovanja klape pa sve do današnjih dana. Pod umjetničkim vodstvom prof. Maria Božića, pjevači Klape HRM-a "Sveti Juraj" Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, svojim vrhunskim glasovnim mogućnostima i scenskim nastupom već godinama daju nemjerljiv doprinos promociji hrvatske kulturne baštine i njezinih Oružanih snaga. Svi su ponosni na morrnare u bijelim odorama čijih je deset godina rada obilježeno brojnim nagradama, priznanjima, nosačima zvuka...
Opširnije...
 
Šibenska balada 2 dio: Branko Bubica iznosi pojedinosti o nastanku skladbe Šibenska balada
 Na naš tekst o povijesti nastanka poznate dalmatinske skladbe „Šibenska balada“ ,pristiglo je na naš mail dosta mailova. Svako ima svoje vidjenje nastanka odnosno prve izvedbe i tonske snimke te skladbe. Po procjeni naše redakcije, najtočnije vidjenje dao je Branko Bubica frontmen klape Maslina koji je godinama pjevao i u legendarnoj klapi Šibenik. „Šibenska balada“ u originalnoj izvedbi Klape Šibenik, snimljena je 1979. godine. Stihove je napisao pjesnik, publicist i dr. brodogradnje  šibenčanin Krste Juras, koji već  50-ak godina radi i živi u Zagrebu. Pjesmu je uglazbio također šibenčanin sa zagrebačkom adresom,  maestro Dušan Šarac. Notni zapis poslali su Klapi Šibenik 1978.g...
Opširnije...
 
Ciklus Dalmatinske klape v Sloveniji: Pjevalo se „…večeras je naša fešta tko ne pjeva taj slovenac..
 
 I ono  hrvata koji su pohodili koncerte u inače prepunim sportskim dvoranama u Mariboru i Novoj Gorici bilo je jako ponosno na svoje glazbeno, bolje reći dalmatinsko ,nasljedje. Naime ponajbolje dalmatinske klape prodale su i tjedan dana prije sportske dvorane u Mariboru i Novoj Gorici uz goste Meri Cetinić i Terezu Kesoviju. Posjetitelji ponajviše slovenci bili su oduševljeni nastupom Masline, Cambia, Kumpanja, Kampanela i klape Sv. Juraj HRM. Kao gost u Mariboru je nastupila i klapa Mali grad iz Kamnika. Rijetko se pune sportske dvorane u tim gradovima, rijetki su izvodjači koji imaju toliko posjetitelja.
Opširnije...
 
Kako i kada je nastala poznata klapska skladba „Šibenska balada“ ili poznatija pod nazivom ...
 
 Mali broj zaljubljenika u klapsku pjesmu zna podatak kada je prvi puta otpjevana i objavljena poznata i legendarna klapka pjesma „Šibenska balada“ ili u narodu poznatija po početnim stihovima „Dobra večer pismo moja…“ . Bilo je to sada davne 1985. gone na 19. po redu Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kada je tu skladbu prva otpjevala klapa Ferata iz Knina. Autor glazbe je Dušan Šarac a stihova Krsto Juras. I skladba i ne bi bila toliko popularna da je nije  klapa Šibenik otpjevala i snimila na svome LP,  u izdanju RTV Ljubljane.
Opširnije...
 
Klapa Pivači KUDa Cambi K.Kamelovac snimila obradu slovenske pjesme
 Nakon niza obrada, ponajviše Gibonnijevih skladbi,  Klapa Pivači KUDa Cambi, odnedavno i Cambi Kaštel Kambelovac obradila je i snimila slovensku skladbu „Dan ljubezni“. Originalna verzija te skladbe izvedena je 1975.g. na natjecanju Eurovision u izvodjenju ljubljansko-mariborske skupine „Pepel in kri“. Ta skupina u karijeri objavila je čak 11 singl ploča i tek jedan LP i to 2000.g. a činili su je članovi: Dejvi Hrušovar, Ditka Haberl, Ivo Mojzer, Oto Pestner, Dušan Velkaverh i Nada Žgur. U posljednje vrijeme klapa često nastupa u susjednoj Sloveniji pa će s ovom obradom zasigurno biti pristupačnija slovenskoj publici.

Opširnije...
 
Novi gost u našoj rubrici Interview je Branko Bubica vodja popularne klape Maslina
 Nakon 12 godina popularna klapa Maslina objavila je novi CD pod nazivom Vitar s mora“. Na njemu se nalazi čak 17 skladbi. To je bio i povod da gost u rubrici Interview bude Branko Maslina, vodja klape. Da nije bilo njihove „Da te mogu pismom zvati“ tko zna da li bi ikada klape ušle u sportske dvorane i stadione. U posljednjih 10 godina klapa Maslina odsvirala je skoro 1000 koncerata. I dalje, nakon 25 godina djelovanja, nastupaju uz stalan mandolinski sastav, dvije mandoline, dvije akustične gitare i kontrabas. Oni su i začetnici   estradizacije klapske scene, u najboljem smislu, još od klape Šibenik čiji su nastavljači djelovanja. Razgovor prenosimo s Portala vip.hr.
 
Jedna od najstarijih aktivnih klapa splitska Lučica privodi kraju snimanje novog CD
 Novi CD klape Lučica u pripremi je a ciljevi novog CD su sačuvati od zaborava stare i neobjavljene verzije dalmatinskih težačkih napjeva, koji su se 50-60-tih godinama pjevali po Velom Varošu i Lučcu i koje su iščezle iz svakodnevnice, a naravno sve priređeno od Duška Tambače. Tu su i dvije  pjesme koje nisu dalmatinske, ali su se tada pjevale skupa sa ovima po serenadama, a i danas su popularne mol pjesme. Koliku važnost dajemo ovom CD-u vidi se i iz namjere što planiraju  napraviti uz opširan tekst na samom CD-u uz razne osvrte i popratnu notnu ediciju sa tekstom i notama, naravno u režiji autora Duška Tambaće i izdanju Scardone . Producent je Gordan Mišetić Čoks, a tonac je Ante Dorić. Snima se studiju HR radija Split. Pjesme su slijedeće, sa naznakom da je glavnina materijala snimljena i da je sada u tonskoj obradi, a za dalje može doći do manjih  korekcija….
Opširnije...
 
„Zora bila“ skladba Tomislava Bralića i Intradea hit godine po izboru Radio Dalmacije
 Slušatelji Radio Dalmacije u glasovanju za hit godine proglasili su skladbu „Zora bila“ koju izvode Tomislav Bralić i Intrade. Autori te skladbe su P. Kozomara – S. Tafra – R. Kazinoti. Valja istaći da Intrade u svojem repertoaru ima nekoliko doista velikih hitova, „Croatio iz duše te ljubim“, „Ne damo te pismo naša“, „Ispod tvoje boloture“, „Neka ti bude posteja meka“…Prošle godine obilježili su 25 godina rada i djelovanja velikim slavljeničkim koncertom u Zagrebu. Jedan od prvih velikih nastupa Tomislav Bralić i Intrade imaju u nedjelju 13.ožujka u Ljubljani na velikom koncertu „Klape v Ljubljani“.
Opširnije...
 
Klapa Sol iz Paga snimila novi spot koji je premijerno prikazan za Božić
 Klapa Sol iz Paga snimila novi spot za pjesmu "Teštament" koja je na Splitskom festivalu 2010. osvojila 3. mjesto po glasovima publike te 1. mjesto po ocjeni stručnog žirija. Spot je sniman na raznim lokacijama u gradu Pagu ,  te je premjerno prikazan u Kneževom Dvoru u Pagu na sam Badnjak. Autor glazbe i stihova je Branko Barbir, aranžman je uradio Robert Grubišić, dok je producent i režiser spota Ivica Brusić-Brujo.
Opširnije...
 
Uspješno započela turneja „Klape v Sloveniji“:Pune dvorane u Novom Mestu i Kranju
 U nizu od desetak koncerata po najvećim sportskim dvorana u Sloveniji ponajbolje dalmatinske klape po izboru našega Portala uspješno su ovoga vikenda predstavile svu raskoš klapskog pjevanja u prepunim dvoranama u Novom Mestu i Kranju. Cambi, Kampanel, Sv.Juraj HRM, Kumpanji i Maslina s gostima u Novom Mestu s Terezom Kesovijom i u Kranju s Meri Cetinić i pored visokog snijega  i velike hladnoće uspjeli su napuniti sportske dvorane u tim gradovima. Sljubili su se dalmatinci, klapska pjesma i brojni posjetitelji željni i pomalo nostalgični za nadolazećim ljetom. Mirisom mora i borovine, okusom vina i gradelama.
Opširnije...
 
U povodu Dana grada Valpova priznanje klapi Sv.Juraj HRM
 Odlukom Gradskog vijeća Grada Valpova, dobitnik javnog priznanja za 2010. godinu plakete «Matija Petar Katančić» je klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ . Kako nas je izvjestio tajnik grada dipl.iur. Zvonko Barišić, dodjela javnih priznanja upriličiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Valpova, koja će se održati 8. prosinca  a na kojoj će mornarička klapa iz Splita nastupiti prigodnim programom. Na inicijativu gradskih vlasti Valpova i braniteljskih udruga Valpova i Belišća, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, svaku godinu sudjeluje u obilježavanju oslobodilačke akcije HV-a Baranja, a ovo priznanje potvrda je iznimnog prijateljstava i zajedništva Slavonaca i Baranjaca s mornaričkom klapom iz Splita!
Opširnije...
 
Zadarska klapa Intrade objavila novi CD pod nazivom „Zora bila“ sa 12 novih pjesama
 Za obilježavanje 25 godina rada i djelovanja zadarska klapa Intrade ovih je dana objavila novi CD pod nazivom „Zora bila“ koji sadrži 12 novi skladbi. Album otvara skladba „Zora bila“  oji će zasigurno zasjesti na vrhove domaćih top lista. Skladbu je napisao splitski producent i skladatelj Pero Kozomara. Na albumu su svi članovi klape dali svoj maksimalan doprinos i svaki je pokazao specifičnost svog vokala. Autori pjesama su dosadašnji dugogodišnji suradnici klape, čiji hitovi su označili karijeru Klape Intrade, a to su:  A. Sikirić ,I Badurina, D. Juraga, P. Kozomara , B. Slivar ,S. Tafra, V. Tomašić te umjetnički voditelj klape D. Petrović, a jedna pjesma je i prva objavljena autorska pjesma člana klape Z. Kneževića. Na albumu ima još nekoliko budućih velikih hitova koji će zasigurno ostati u repertoaru klape  - „Neka klapa još jednu zapiva“, „Neka ne sazna“, „O´ miruj srce“,  „klapa Intrade. Klapa će 9.prosinca u zagrebačkom dvorani Cibona koncertom obilježiti jubilej uz brojne drage prijatelje i goste.
Opširnije...
 
Održana 6. Smotra klapa u Kamniku (Slovenija)
 U srednovjekovnom slovenskom gradu Kamnik,  održala se je 6.smotra klapa. Jedina zvanična smotra u Sloveniji, koju organiziraju momci iz klape Mali grad, i ove godine bila je više nego fenomenalna. Zbog velikog zanimanja publike, ulaznice su bile razprodane u nekoliko  dana i to čak za dvije priredbe. U dvorani doma kulture opet se je dokazalo, koliko je draga klapska pjesma Slovencima. Sigurno se može dio zasluga za to pripisat i sve uspješniji klapi Mali grad, koja več sedam godina puno napravi kao promotor, odnosno ambasador klapske pjesme-kao što ih ponekad nazivaju Hrvatski koleginice i kolege...
Opširnije...
 
U petak, 26.studenoga svečani dan klape Lungomare iz Umaga - Rasprodana sportska dvorana
 Ovoga ljeta na radnom sastanku s nekoliko članova klape Lungomare iz Umaga u predivnoj konobi Nono u Petroviji nadomak Umaga dao sam prijedlog da 20 godina rada i djelovanja iz dvorane Učilišta premjeste u Sportsku dvoranu i da će biti puna. Spretni članovi klape poradili su na tome i prije samoga koncerta klape s gostima klapom  Vokalisti salone, Vinko Coce, Bruno Krajcar, Joso Butorac, duet Onyx, Tedi Spalato i Zoricom Kondžom rasprodana je sportska dvorana. Bit će na svečanom koncertu više od dvije tisuće posjetitelja a dio njih doći će i iz susjedne Slovenije gdje su umažani jako popularni. Kako kaže Marino Vižintin iz Lungomarea samo da koncert počne.  Umorni“ su od priprema i želja im je da pokažu zajedno  s gostima kako zvuče na bini. Valja napomenuti da u proljeće pripremaju i svečani CD koji će objaviti naš Portal u suradnji s Glasom istre.
 
26. svečani koncert ‘PISMO MOJA, HRLI TAMO’ Ovacije klapama u Dvorani ‘Lisinski’
 Festival dalmatinskih klapa Omiš po 26. put se predstavio u Zagrebu s tradicionalnim Svečanim koncertom “Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)” u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncertu su se odazvale klape Cambi, Grdelin, Braciera, Bunari, Iskon, Neverin (ž), Dišpet (ž), FA Linđo (ž), te mješovita klapa Versi.  Budući da se omiške natjecateljske večeri odvijaju po kategorijama, voditeljski par Branko Uvodić i Edita Lučić posvjedočio je najkvalitetnijim sastavima i zanimljivom programu koji se referira na minuli 44. festival dalmatinskih klapa Omiš 2010...
Opširnije...
 
26.studenoga umaška klapa Lungomare obilježava 20 godina rada
 Svaki grad simboliziraju određeni ljudi, spomenici ili priredbe. Jedan od „živih spomenika“ Grada Umaga je zasigurno  Klapa „Lungomare“  koja će ove godine proslaviti svoju dvadesetu obljetnicu osnutka.  U petak, 26.studenoga u Sportskoj dvorani u Umagu s početkom u 20.00 održat će se veliki slavljenički koncert. Uz klapu Lungomare nastupit i će i gosti klapa Vokalisti salone, Vinko Coce, Bruno Krajcar, Joso Butorac, duet Onyx, Tedi Spalato i Zoruica Kondža. Zaista respektabilna lista izvodjača. Zasigurno je da će se tražiti ulaznica više. Lungomare je klapa koja je ostvarila niz zapaženih nastupa na Festivalima klapa, brojnim susretima i nastupima u inozemstvu. Naravno, uresili su svoje prostorije i osvojenim nagradama, koje zbog svoje skromnosti neće izustiti...
Opširnije...
 
Izvrsni Cambi (Pivači KUD-a) napunili Arsenal
 Klapa Cambi privukla je mnogobrojne posjetitelje u klub Arsenal i time samo potvrdila ono što smo znali - da Zadrani vole klapsku pismu, i da im nije problem izdvojiti novce, pa čak i u ovo doba krize. Nastup Cambija popratile su djevojke iz ženske klape Libar koje su pokazale svoje fantastične glasove. Sam nastup Cambija sastojao se od dva seta - jedan 'a capella' a drugi uz instrumentalnu pratnju. Osim velikih hitova poput ''Ne more mi bit'' ''Kriva karta'' i ''Dugo nije pala kiša'' klapa Cambi je počastila publiku obradama Gibonnija, Olivera, Harija Rončevića i Meri Cetinić. Učestale ovacije publike, dva bisa i gromoglasni pljesak jasno su pokazali da je Cambi ni manje ni više nego oduševio
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260