Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include(css/style.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/style.css' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 54

h1 h1 h2naklapskinacin.com/forum

Mapa portala

MAPA PORTALA
Naslovnica arrow Klape arrow Novosti


Puna postirska pjaca uživala u klapskoj večeri
Postirska pjaca

U subotu navečer održana je 4. po redu Smotra klapa u Postirama na otoku Braču. Organizator manifestacije je bila Turistička zajednica Postira.

Na postirskoj pjaci su zapjevale ženske klape Alegrija i Ventula, muške Braciera, Morbin i Mriža te mješovita Sveti Florijan.

Prepuna pjaca uživala je u izvedbama izvornih klapskih pjesama, a smotra je završila zajedničkom izvedbom "Pismo moja hrli tamo".

 
III. Smotra klapa u Žrnovnici
Smotra klapa u Žrnovnici

U srijedu, 15. kolovoza u 20 sati u Žrnovnici se održava III. po redu smotra klapa u sklopu Žrnovačkog kulturnog ljeta. Ulaz je slobodan, a izvođači koji će vas zabavljati nakon smotre su: Klapa Sveti Florijan, Dubrava, Znamen, Ankora, Stobreč, Morbin, Tamarin, Mriža, Kamen, Signum, Cambi i Šufit. Voditelji večeri su Edita Lučić i Ivica Bebić.

 
Održan 4. festival marijansko-duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj"
Klape gospi Sinjskoj

U petak nevečer u prepunom dvorištu Franjevačkog samostana Gospe Sinjske održan je 4. festival marijansko-duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj". Biranim riječima sinjski gvardijan fra Petar Klapež pozdravio je Josipa Leku, vršitelja dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora pod čijim se pokroviteljstvom festival održava, zatim dožupana Luku Brčića, gradonačelnika Sinja Ivicu Glavana, mons. Ivana Ćubelića, generalnog vikara Splitsko-makarske nadbiskupije, predsjednika VAD-a dr. Stipu Jukića i naročito Ivu Zoricu, pobjednika 297. Bare te na poseban način štićenike škole Juraj Bonači iz Splita i Sinja.

Opširnije...
 
Klapa Sinj s gostima proslavila 30 godina postojanja
Klapa Sinj

U srijedu navečer je održan koncert "30 godina klape Sinj" na gradskom stadionu u Sinju.

Klapa je proslavila svoj 30. rođendan, a posebno priznanje dobio je prvi tenor klape Stipe Breko.

Gosti večeri su bili: Klape Neverin, Košute, Hrvace, Filip Dević, Šufit, Kumpanji, Inga Romac Šarić, Boris Oštrić, Iva Ajduković, Ivana Radan, KUD-ovi Filip Dević, Brnaze i Glavice, Sinjsko pučko kazalište.

Bila je to čarobna večer u kojoj su se sjedinili publika i sve klape u velikom rođendanskom slavlju sad već legendrne klape Sinj.

 
Čiovo: Susret klapa u noći punog Mjeseca
Ciovo

 U malom selu Žedno na otoku Čiovu kod Trogira ovog četvrtka, 2.kolovoza, održat će se tradicionalni, šesti po redu, susret klapa u noći punog Mjeseca pod nazivom Misečina na gustirni.

Zanimljivost ovog klapskog susreta je u njegovoj ambijentalnosti, klape pjevaju u staroj gustirni koja je nekad služila za napajanje vodom cijelog sela koje sada broji oko 90 stanovnika, a u noći Misečine se u njemu okupi i više od tisuću zaljubljenika u klapsku pjesmu i druženje do ranih jutarnjih sati uz tradicionalna jednostavna težačka i ribarska jela.

Klape pjevaju izvorne napjeve na način kako se to pjevalo davno prije, u vrijeme kada je gustirna napajala žedno selo Žedno.

Nastupit će klape:

TRAGOS, Trogir, AKUŽA, Split, MRIŽA, Split, ŽRNOVNICA, Žrnovnica, KURENAT, Kaštela, DUBRAVA, Dubrava,, KANDELORA, (ž) Zemunik, PROĆULIĆ, (mj) Smokvica, BESIDA, (ž) Klis, LERO, (mj) Split, ANKORA (ž) Podstrana,  ŠTORIJA, (ž) Kaštela

 
Komentar urednika: Da li ste čuli za FDK Omiš,možda jeste, ali niste sigurni da još traje
FDK

Od 7. pa do 21. srpnja ove godine održat će se 46.Festival dalmatinskih klapa u Omiš. Nekada velika manifestacija, veliki festival koji je iznjedrio bezbroj dobrih klapa, skladbi. Bio preteća promicanju dalmatinske klapske pisme. Pišemo, bio. Malo tko koji nije izravno uključen u organizaciju ili nastup na tom problijedjelom Festivalu zna datum održavanja. Velika se institucija kao i mnogo toga u Hrvatskoj povukla u osamu i životari. 

Možda su tome krivi neki novi zvuci u aranžmanima klapskim pjesama. Ili nepopularna kotizacija odnosno plaćanje za nastup na tom Festivalu. U svakom slučaju šteta da je taj Festival u posljednje vrijeme toliko anoniman,  toliko u ilegali da se postavlja pitanje ima li u svemu tome smisla.

Da li se još tko sjeća tko je pobijedio prošle godine. Malo njih.

Služba za odnose s javnošću ili kao se zovu ti pr-aovci, loše rade svoj posao. Medije kao da uopće ne zanima taj Festival. Zanimao bih ih i više da im ta služba uredno servira informacije, fotografije...

Primjera: prelistajte dnevni tisak nekoliko dana poslije završetka Festivala. Morat ćete lupom tražiti vijesti s Festivala.

Usporedbe radi: naš Portal koji dnevno čita, pogleda više od četiri tisuće posjetitelja u zadnjih nekoliko godina od kada sam urednik od Festivala dobio je mailova, informacija ili drugih vrsta i oblika korespondencija točno: 0 .

Znam: osigurana su sredstva, dnevnice se uredno isplaćuju, treba se dodati i uredni sastanci po konobama, formula je to za lagodan život. I za preživljavanje. Pa zašto talasati. Rekao bi pokojni maestro Stipišić,za Festival kada je predlagao neke promjene a odgovor je bio  ne talasaj.

 
Klapa Cambi pjesmom "Jedna zima s Kristinom" najavila novi album
Cambi

Splitska klapa Cambi prije nekoliko dana predstavila je svoju najnoviju pjesmu "Jedna zima s Kristinom". Radi se o obradi velikog hita legendarnog Zdravka Čolića.

Prema riječima članova klape, ovaj singl najava je novog albuma klape koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

- Ohrabreni Porinom za naš prošli album "Zar više nema nas", novi album će biti u potpunosti acapela.

Radi se o originalnom, internacionalnom projektu u kojemu snage udružuju klapa Cambi i legenda ex Yu scene, Kornelije Kovač.

Na albumu će se naći deset acapella obrada probranih hitova jednog od najvećih autora ovih prostora - napisali su članovi klape na svojim facebook stranicama. A skladbu „Jedna zima s Kristinom“ možete poslušati na:

http://www.youtube.com/watch?v=wrKLmvBkRTA

(www.dalmacijanews.com)

 
Koncert klape Sveti Juraj - HRM
Novalja koncert

Povodom proslave blagdana Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika grada Novalje u srijedu 13.06. 2012 na trgu Bazilike povodom dana grada cjelovečernji koncert održati će klapa Sveti  Juraj-HRM s početkom u 20,30 sati. 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Ivan Dabo, gradonačelnik grada Novalje

 
Odabrane klapske obrade za Večeri popularne klapske pisme - Kaštela 2012
Kaštela 2012

 Prosudbeni sud u sastavu Joško Ćaleta, Jasminko Šetka i Marko Rogošić odabrao je 16 klapa koje će sudjelovati u natjecateljskom dijelu programa "Večeri popularne klapske pisme - Kaštela 2012" koja će se u Kaštelima održati 14. srpnja.

Prema riječima Milivoja Rilova, umjetničkog ravnatelja festivala, prosudbeni sud nije imao nimalo lak zadatak među šezdesetak pristiglih prijava odabrati njih šesnaest koje su svoje mjesto našle u programu kojega će prenositi Hrvatska televizija.

"Moji suradnici imali su težak posao jer pristigao je veliki broj kvalitetnih klapskih obrada. Vjerujemo da će publika u Kaštel Kambelovcu, ali i ona pred malim ekranima i ove godine uživati u odličnoj klapskoj pismi. Još nam je ostao tehnički dio posla, pripremiti što bolje uvjete kako bi se klape i gledatelji osjećali što ugodnije", kazao je Rilov.

Klape koje će nastupiti 14. srpnja:

Opširnije...
 
U Šibeniku osnovana klapa Sebenico i objavila prvi CD
Sebenico

Prošle godine u Šibeniku, rasadniku dobrih klapaša i klapa osnovana je još jedna klapa pod nazivom Sebenico.

Klapa sačinjena od iskusnih, a još mladih 'klapaša' kroz godine je u raznim sastavima osvajala razne nagrade na festivalima diljem Lijepe naše i šire.

Ivica Vlaić, Krešimir Batinica i Branimir Bubica su od 2000.-2005. bili članovi klape "Teuta" , koja je u to vrijeme bila rekorder po osvojenim nagradama na Omiškom festivalu i Festivalu dalmatinske šansone Šibenik. Marjan Milošević bio je član uspješne klape "More", koja je najveću popularnost stekla surađivajući s pjevačem Nenom Belanom. Marko Grubišić i Miro Bušac bili su članovi klape "Bilice" koja je u svom kratkom djelovanju ostavila velik trag na klapskoj sceni. U posljednje vrijeme članovi djeluju u sljedećim klapama; Marko, Miro i Marjan u klapi "Babalubam", Kresimir i Branimir u klapi "Nas Quatros" te Ivica u klapi "Cambi - Kaštel Kambelovac". Odlučili su ujediniti svoja iskustva i glasovne sposobnosti te stvoriti novu vrijednost, kako za grad Šibenik tako i za Hrvatsku klapsku scenu. Nadamo se da ce vas njihov "muški" zvuk ponukati da sa zadovoljstvom pratite njihov daljnji rad....

 
Ljetno kino pretijesno za koncert klape Rab
Ljetno kino Rab

Klapa Rab uspješnim je koncertom promovirala svoj prvi CD pod nazivom „Pokora o' škoja“.

Uz domaću klapu Rab nastupili su i gosti čakavski pjesnik Josip Fafanđel, glazbeni sastav Đambrli, Klapa Sozal, članovi Folklornog društva Rapski tanac, voditeljica Ajka Ševerdija i najmlađi članovi Udruge KOMIN. Ljetno kino na Rabu bilo je pretijesno za sve zainteresirane.

 
"O, mili Zadre moj": Klape oduševile Zadrane
Oj mili Zadre moj

Udruga "Zadarske klape" organizirala je smotru klapa sa zadarskog područja pod nazivom "O, mili Zadre moj" koja je održana na trgu ispred novog Kazališta lutaka.

Na smotri je sudjelovalo sedam muških i ženskih klapa te jedna gostujuća klapa: muške klape: Kožino (Kožino), Ardura, Kaleta, (Zadar), Bibinje (Bibinje).

Ženske klape: Kapric (Diklo), Karmel (Turanj), Libar (Privlaka). Gostovala je klapa Grdelin iz Zagreba.

Izvodile su se isključivo izvorne i skladane pjesme u "a capella" izvedbi. Smotra "O, mili Zadre moj" je sljednica smotre "Klape u Donatu" koju je udruga "Zadarske klape" organizirala niz godina.

Sve klape koje su nastupile na zadarskoj smotri ujedno su i sudionici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. To pokazuje veliki napredak u kvaliteti klapskog pjevanja na zadarskom području. Osim sudjelovanja na Festivalu u Omišu, zadarske klape nastupaju na smotrama i festivalima diljem Hrvatske i osvajaju nagrade

 
Humanitarni koncert uz klapsku pjesmu za Luciju
Humanitarni koncert Lucija

KUD Primorski Dolac i Općina Primorski Dolac pokrenuli su akciju za pomoć djevojčici Luciji Komadina rođenoj 8. siječnja 1997. godine u Splitu, stalno nastanjena u šesteročlanoj obitelji u Primorskom Docu koja ima tešku srčanu manu.

Potrebna su joj redovito odlaženje na kontrole u KBC Zagreb gdje joj je preporučena operacija u Njemačkoj, a zbog nedostatka financijskih sredstava roditelja potrebna im je pomoć u prikupljanju istih.

Iz tog razloga KUD Primorski Dolac i Općina Primorski Dolac pokrenuli su akciju za pomoć - organiziranjem humanitarnog koncerta 9. lipnja 2012. godine u Primorskom Dolcu na kojem će nastupiti: klapa Sveti Florijan, klapa Cambi, Vinko Coce i Lidija Bačić.

Koncertu će prethoditi smotra KUD-ova sa šireg područja Dalmacije, Hercegovine i Slavonije.

Ulaz je besplatan, a dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na žiro račun: 2330003-1552179860 otvoren kod Splitske banke d.d. Split.

Pozivamo Vas da se odazovete humanitarnoj akciji te pomognete da se djevojčici omogući daljnje liječenje.

 
Sedmu godinu zaredom u Vodicama predstavljanje FDK
FDK Vodice

Vodice će ovog petka, 1. lipnja, po sedmi put zaredom biti domaćin jedne od večeri Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Večer klapa uz gitaru u okviru 46. FDK-a, najcjenjenijeg klapskog susreta počinje u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Uz pratnju gitare pod zvonikom crkve Sv. Križa publici i stručnom žiriju predstavit će se osam odabranih klapa.

Zagrebačke Ćakulone jedina su ženska klapa koja će se predstaviti vodičkoj publici, a od muških klapa nastupit će splitski Iskon, Kaše i Sebrenum iz Dubrovnika, Žrnovnica iz istoimenog mjesta, te tri domaće klape – Brodarica, More i Sebenico

 
U četvrtak u Sv.Nedjelji pokraj Samobora Susret klapa
SV Nedjelja

Svetoj Nedjelji pokraj Samobora  sutra 31.svibnja po prvi puta održava se veliki koncert klapa i to pod nazivom „Klape u Sv.Nedjelji“ a nastupaju klape Slavić, Poj, Barun, Dišpet i Sagena.

Klapska priča sve više se širi i nakon brojnim velikih koncerata klapa, ovaj u Sv.Nedjelji svakako će doprinijeti još široj populizaciji  klapske pjesme. Organizator koncerta je domaća klapa Barun.

Koncert se održava na Trgu A,Starčeviće s početkom u 20.00. Kako su nas obavijestili članovi mlade klape Barun, pozivaju sve ljubitelje klapske pjesme na koncert.

 
Omiš ' 12: Večeri popularnih skladbi u Blatu klapa Luka najbolja
Blato klapa Luka najbolja46. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. započeo je ovog vikenda s realizacijom svojih programa izvan Omiša, i to s Večeri popularnih skladbi koja se održala u Blatu na Korčuli u Velikoj dvorani Doma kulture Blato.

U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupilo je ukupno 12 klapa, i to:

Muške klape: FILIP DEVIĆ - Split, MORBIN – Donji Humac, DINGAČ – Pelješac i LUKA - Ploče

Ženske klape: PUTALJ – Kaštel Sućurac, DRAČA – Mostar, FILIP DEVIĆ – DALMATINKE – Split, TAMARIN – Vranjic, ČUVITE – Šolta i ALEGRIJA – Supetar.

Mješovite klape: SLOBODNA DALMACIJA – Split i KURENAT – Sobra (otok Mljet)

Nagradu za najbolju izvedbu popularne skladbe dobila je klapa Luka iz Ploča. Prvu nagradu publike osvojila je klapa Dingač s Pelješca, drugu nagradu publike klapa Morbin (Donji Humac), a treću nagradu publike klapa Luka.

Posebne nagrade za najbolju obradu dobili su Duško Tambača za pjesmu "Ni me straj" koju je izvela klapa Filip Dević - Dalmatinke, te Ivana Šutić za pjesmu "Prokleta nedjelja" koju je izvela klapa Čuvite sa Šolte.

Stručno povjerenstvo bilo je u sastavu: Vedrana Milin – Ćurin, Denis Tafra i Dalija Gavranić.

Večer Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli održava se u suradnji s Općinom Blato već osmu godinu za redom. Prošlogodišnje pobjednice Večeri popularnih skladbi ženska klapa "FA Linđo" iz Dubrovnika.

 
IX susret klapa „Sv.Pelegrin“ u subotu u Umagu
SV Pelegrin

Slaveći zaštitnika grada Pučko otvoreno učilište i klapa Lungomare u subotu u Umagu organiziraju tradicionalni deveti susret klapa  „Sv.Pelegrin“. Početak koncerta je u 20.00 u velikoj dvorani Učilišta.

Na tom zanimljivom koncertu nastupit će klape Vinčace, Pinguentum, Motovun, Kaleta, Mali grad, Dišpet, Luka i domaća Lungomare.

Kao gošća nastupit će Meri Cetinić. Valja naglasiti da su klape od 2007.godine i velikog klapskog spektakla u pulskoj Areni zanimljive istrijanima. Godinama se u Istri održavaju brojni susreti klapa a tijekom turističke sezone i veliki klapski koncerti.

 
Večer popularnih skladbi FDK OMIŠ ove subote u Blatu
Fdk blato46. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. ovaj vikend započinje s realizacijom svojih programa izvan Omiša, i to s Večeri popularnih skladbi koja će se održati u Blatu na Korčuli u subotu, 26. svibnja  u Velikoj dvorani Doma kulture Blato s početkom u 20 sati.

U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupit će ukupno 12 klapa, i to:

Muške klape: FILIP DEVIĆ - Split, MORBIN – Donji Humac, DINGAČ – Pelješac i LUKA - Ploče

Ženske klape: PUTALJ – Kaštel Sućurac, DRAČA – Mostar, FILIP DEVIĆ – DALMATINKE – Split, TAMARIN – Vranjic, ČUVITE – Šolta i ALEGRIJA – Supetar.

Mješovite klape: SLOBODNA DALMACIJA – Split i KURENAT – Sobra (otok Mljet)

Najuspješnijim klapama će se dodijeliti tri nagrade publike (prva, druga i treća) i jedna nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, dok se posebna nagrada stručnog povjerenstva dodjeljuje autoru najboljeg aranžmana popularne skladbe.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Vedrana Milin – Ćurin, Denis Tafra i Dalija Gavranić.

Večer Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli održava se u suradnji s Općinom Blato već osmu godinu za redom.Prošlogodišnje pobjednice Večeri proplarnih skladbi ženska klapa "FA Linđo" iz Dubrovnika

 
Klape u Zagrebu opet oduševile
Klape

Početi tekst iz PR informacije da“... Zagreb ima visoke kriterije...“ bilo bi neozbiljno i smiješno. Klape su opet napunile jedan poodavno zaboravljeni koncertni prostor, Dom sportova. Klape Intrade s vokalom Tomislavom Bralićem, Maslina, Kampanel, Cambi, Sv.Juraj HRM i gosti izmedju ostalih valja napomenuti Vinka Cocu brojnoj zagrebačkoj publici priuštili su još jedno nostalgično klapsku večer . Više ne bi trebalo uopće pisati i isticati da su klape i klapska pjesma fenomen i trend. To je jednostavno svakodnevnica, dugogodišnji  glazbeni izbor ljudi u Hrvatskoj.

Ljudi pohode koncerte da bi se proveli i uživali. Koncerti klapa u vremenu priprema za ljetovanje pravi je gušt da se osjeti duh i dašak mora, miris lavande i borovine,podsjećanje na vino i pršut. I  nisu koncerti klapa nekakvi „Woodstoci“, nema tu nikakvog prkosa niti bunta, oni su jednostvano:koncerti.

 
Klapa Sol objavila novi album pod nazivom Mediteraneo
Klapa Sol

Mediteraneo je pjesma s kojom je klapa Sol osvojila drugu nagradu publike na prošlogodišnjem MIK-u, a prepjevom na slovenski jezik klapa Sol se htjela odužiti svim svojim prijateljima i publici na području Slovenije. Autor glazbe i stihova Branko Barbir o svom djelovanju u klapi kaže: 'Što se tiče mog autorskog angažmana u klapi, trudim se izvući iz sebe sve ono što istinski osjećam i što su ovaj život, ljudi i događaji (od moje mladosti do današnjih dana) ostavili u mom srcu i duši. Klapa je to odlično prihvatila, ali i ljudi, zbog čega mi je iznimno drago. Sve mi to predstavlja veliki poticaj da nastavim dalje stvarati s još većim žarom.'  Glazbom i iskrenom interpretacijom vlastitih glazbenih djela, klapa 'Sol' je fenomen kojim se Pag može podičiti. Klapa je ovjenčana i zavidnim brojem nagrada i publike i žirija.

Nakon što je klapa Sol snimila novi spot za svoju pjesmu Mediteraneo na slovenskom jeziku, dovršila je i snimanje istoimenog albuma koji je upravo izašao.

 Osim ove predivne pjesme u hrvatskoj i slovenskoj verziji, te vesele pjesme ''Karanje'', kojom su se predstavili na glazbenom festivalu ''Karneval fest Dubrovnik 2012.'' , na albumu se nalazi još devet skladbi.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ ------------------------------------------ŽELJKO PERVAN "Izjava tjedna"
„…nekad moram plakati. Nije mi teško, sjetim se samo u kakvoj zemlji živim pa mi suze same krenu…“

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Vinko Coce
Dobra večer pismo moja
Klape pjevaju
Klape pjevaju u Areni
Image 5 Title

PROMOCIJE

PROMOCIJE

KLAPE ONLINE

Sva prava pridržana 2003 - 2010 Udruga 'Na klapski način'

Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/naklap/public_html/templates/klape/index.php on line 260